Miért ajánljuk gyermekének a korcsolyás osztályt?

·A tanulók szakképzett edzők irányításával ismerkedhetnek meg a jeges sportokkal.

· A kislányok műkorcsolyát, szinkronkorcsolyát, illetve gyorskorcsolyát tanulnak a DVTK edzőinek irányításával, a fiúk a jégkorong és gyorskorcsolya sportágat sajátítják el az egyesület színeiben.

· Az országban egyedülálló lehetőség ez, mely rengeteg sikerélményt, rendszeres testmozgást és igazi sportkarriert nyújt a gyermekek számára.

· Mindhárom sportág közösség-és jellemformáló hatású: a sok közös versenyzés, színes élmény összekovácsolja a szülői- és gyermekközösséget is.  Erősíti a gyermekek kitartását, testi képességeit, építi a csapatszellemet.

· A rendszeres edzések során fejlett mozgáskultúrára tesznek szert, ezért más sportokban is dobogós helyezéseket érnek el a tanulók. (floorball, gyorskorcsolya, labdarúgás, atlétika, stb.)

· A rendszeres sport pozitívan hat a tanulási képességekre is. Korcsolyás osztályainkban a gyerekek rendkívül aktívak, jól motiválhatók. Nemcsak a sportban, hanem a számtalan tanulmányi versenyen is kimagaslóan szerepelnek.

· A korcsolyás osztályokban első osztálytól tanulnak idegen nyelvet a gyerekek.

· A korcsolyás osztályt nemcsak azoknak a gyerekeknek ajánljuk, akik már korcsolyáznak valamelyik egyesületben, hanem azoknak is, akik csak ezután szeretnének megtanulni, hiszen az alapokkal kezdjük az oktatást.

· Az iskola évek óta dobogós helyezést ér el a Miskolci Városi Diáksport Egyesület által meghirdetett pontversenyben. Ehhez az eredményhez a korcsolyás osztályok tanulói nagymértékben hozzájárulnak.

Az iskola címe: 3530 Miskolc, Mádai Lajos u. 2.
Honlap: vorosmartykatolikus.hu

Telefon: (46) 506 518 , (30) 613 7217
Bíró Ignác szakedző, testnevelő tanár: (20) 972 2849

Email: info@vorosmartykatolikus.hu