Jack Walker a legmagasabb szintű kanadai juniorligában játszott öt szezonon keresztül, az itt nyújtott teljesítménye alapján a 2016-os NHL drafton a Toronto Maple Leafs szerezte meg a játékjogát. A 2017/2018-as szezonban bemutatkozott a második legerősebb észak-amerikai ligában, az AHL-ben, majd ugyanebben az évadban 40 mérkőzést játszott az ECHL-ben. Ezt követően Európában folytatta karrierjét, a dán élvonalbeli Aalborg Pirates játékosa lett, majd hazatért Amerikába. A következő évadot az ECHL-ben kezdte, majd egy másik dán csapat, az Odense Bulldogs játékosaként szerzett 19 pontot 15 mérkőzésen. Az idei évadban a svájci másodosztály egyik legerősebb csapatában, az SC Langenthalban szerepelt.

- Nagyon örülök, hogy a szezon hátralevő időszakában a DVTK Jegesmedvéket erősíthetem – kezdte nyilatkozatát Jack Walker – Szimpatikus volt számomra, amit a klub felvázolt nekem és úgy éreztem, hogy én is tudok segíteni a célok elérésében. Tudom, hogy egy nagyon erős bajnokságban kell megállnom a helyem, de készen állok a kihívásra. Alig várom, hogy találkozzak az új csapattársaimmal és meccseken is segíthessem őket.

- Jack egy nagyon erős bajnokságból érkezik hozzánk. Az elmúlt hetekben folyamatosan játékban volt, így reméljük, hogy rövid időn belül felveszi a ritmust nálunk is. Ő egy gólerős játékos, aki nagy segítségünkre lesz az ellenfél kapujánál. A góllövéssel akadt némi problémánk az utóbbi időszakban, de bízunk benne, hogy az ő érkezésével a támadó játékunk jobbá válik és a lőtt góljaink száma pozitív irányba fog elmozdulni. Emberelőnyben és emberhátrányban is hasznos játékos, aki nagy intenzitással játszik és a korcsolyázó mennyisége sok plusz energiát adhat a csapatunknak. – mondta a csatárról Tokaji Viktor, a DVTK Jegesmedvék vezetőedzője.

Névjegy

Név: Jack Walker
Születési hely: Edina, MN, USA
Születési idő: 1996. július 30.
Magasság: 183 cm
Súly: 84 kg
Poszt: csatár / balszélső
Mezszám: 10

Pályafutása

2020/2021 SC Langenthal (Svájci SL Liga) DVTK Jegesmedvék (Tipos Extraliga)
2019/2020 Odense Bulldogs (Dán Liga) Kansas City Mavericks (ECHL)
2018/2019 Aalborg Pirates (Dán Liga) Utah Grizzlies (ECHL)
2017/2018 Iowa Wild (AHL) Rapid City Rush (ECHL)
2012-2017 Victoria Royals (WHL)
2011/2012 Edina High (USHS-MN)

fotó: AF SØREN KOTTAL, SC Langenthal