2014-ben kezdődött el az együttműködés a DVTK és az Egri Sportcentrum SE között – nyilatkozta Harmati Péter, az Eger SE operatív vezetője. - Nagyon sok mindent köszönhetünk az együttműködésnek, megújult a Felsővárosi Sporttelep, valamint a regionális együttműködésnek köszönhetően az utánpótlásunk is több lépcsőfokot léphetett előre. Nagyon bízunk a stadionrekonstrukció elindulásában is, hiszen ez is feltétele volt többek között az NB II.-es indulásnak.

- Amikor Harmati Péter megkereste a DVTK vezetőit, hogy segítsenek újjáéleszteni az egri sportéletet, a labdarúgás romokban hevert, az NB I.-ből kiesve megszűnt az akkori klub és három szinte teljes korosztálya Mezőkövesdre igazolt - tette hozzá Benczés Miklós, aki a napokban Egerben járt, és a Felsővárosi Sporttelepen nyilatkozott. - Ezzel ellehetetlenült nem csak a felnőtt futball, hanem az utánpótlás is. A DVTK ekkor nyújtott segítő kezet az akkor a megyei másodosztályban szereplő másik egri egyesületnek. Tehát már 2014-ben elkezdődött egy partneri kapcsolat. Ezzel nem csak egy lehetőséget, hanem felelősséget is kaptunk a kezünkbe.

2016-ban az átalakuló magyar utánpótlásképzés egyik regionális központja lett Diósgyőr, majd 2019-ben a DVTK megkapta a kiemelt sportakadémiai státuszt is. A Diósgyőr így a sportszakmai munka során felügyeletet vállalt a partnerklubjai, így az Eger SE szakmai munkája fölött is. A Magyar Labdarúgó Szövetség egy piramis rendszer felépítésén dolgozik, amiben a tíz akadémia mögött lenne 30-35 B-szintű klub, reményeink szerint az Eger SE lehet ezek közül az egyik. A B-szintű klubokkal szemben ugyanakkor elvárás, hogy a legtehetségesebb fiatalokat irányítsák a regionális utánpótlásképző központok, azaz az akadémiák felé. Ebben a régióban ezt a szerepet a DVTK tölti be. Az első időszakban egyetlen gyerek sem érkezett Egerből Diósgyőrbe, ellenben más akadémiákra tucatnyian mentek el innen. Szakembereink 215 játékost mértek fel a régióban, ebből 35 játékost Egerből, de csak a legjobbaknak van esélyük az akadémiára kerülni. Jelenleg 13-an viselhetik büszkén a DVTK mezt. Ez egy lehetőség számukra, hogy a régióban elérhető legjobb képzésben részesüljenek. Senkit nem kényszerítünk arra, hogy Diósgyőrbe igazoljon. Komoly támogatás ellenében, az MLSZ regionális rendszeréhez igazítjuk a szakmai programunkat. – folytatta a sportigazgató, aki az edzőkről is szót ejtett.

A mai napig egyetlen edző érkezett Diósgyőrbe Egerből. Az ugyanakkor igaz, hogy jobb feltételeket tudunk kínálni, hiszen akadémiai szintre emelkedett a DVTK utánpótlása. Amennyiben B-szintre emelkedik az Eger SE utánpótlása, akkor a helyi edzők bérét is meg fogjuk tudni emelni. A szándékunk az, hogy a régióban tartsuk a szakembereket. Mindenképpen pozitív dolog ugyanakkor, hogy nem csak a gyerekek, hanem az edzők számára is van előrelépési lehetőség és a DVTK Labdarúgó Sportakadémia kapui előttük is nyitva állnak. Ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy az előző egri városvezetés támogatásával és Harmati Péter áldozatos munkájának köszönhetően nem csak a szakmai háttér, hanem az eszközpark és az infrastruktúra is nagyon nagy fejlődésen ment keresztül Egerben. Továbbá a sportnak jelentős munkahelyteremtő hatása is van, hiszen 2016-ban még csak egy főállású munkavállalója volt ez Eger SE-nek, ma ez a szám 18 fő. És ebben nincsenek benne a beruházásokon dolgozó egri és Eger környéki vállalkozók és munkások - zárta a DVTK sportigazgatója.