A tavalyi eredmények alapján a voksolás 2021-ben is megtörtént, ám a jelenlegi vírushelyzet miatt a hagyományos gálát nem tudták megtartani. A díjazottak ezért egyenként kapják meg az elismerést. A megyei napilap sportrovatának vezetője a DVTK Labdarúgó Sportakadémián járt, hiszen az utánpótlás csapatok között az U17-es együttes a harmadik helyen zárt.

Berecz Csaba a korosztályos csapat három erőssége, valamint Bém Gábor vezetőedző előtt kiemelte: futballban nagy a konkurencia, ezért sokkal nehezebb jó eredményt elérni, mint egy olyan sportágban, amelyet kevesebben űznek. Emlékei szerint ebben a kategóriában a választás másfél évtizedes történetében nem volt díjazott labdarúgó együttes, de a DVTK U17 most a remek szereplésével rászolgált a döntnökök elismerésére. 

Mint ismert, a 2019/2020-as bajnokságban a Bém Gábor irányította csapat 19 mérkőzés után öt pont előnnyel vezette a táblázatot, amikor a vírushelyzet miatt leállították a szezont. Ezzel együtt a Diósgyőr jogot szerzett arra, hogy a 2020/2021-es sorozatot már a kiemeltek között kezdhesse az U17. A keret erejét mutatja, hogy Jurek Gáborék itt is megállják a helyüket, hiszen féltávnál harcban vannak a dobogóért. 

- Ami ettől sokkal fontosabb, hogy sok tehetséges játékosunk van ebben a csapatban – tette hozzá Bém Gábor, vezetőedző. – Egységes, összetartó társaság, bízom benne, hogy lesz köztük olyan labdarúgó, akit a Diósgyőr felnőtt csapatában is láthatunk majd játszani. Az ilyen elismerések erősítik bennünk a hitet, a játékosok számára is jó visszaigazolást jelent arról, hogy elismerik a munkánkat, és hogy figyelnek ránk. 

Az elismerő oklevelet és az ezzel járó kerámia vázát az U17-es csapat három játékosa, Jurek Gábor, Bánhegyi Bogdán és Balázs Patrik vette át.

- Ez valóban egy összetartó társaság, pályán belül és azon kívül is barátok vagyunk - szögezte le a kapus, Bánhegyi Bogdán. – Valóban jól sikerült az előző szezon és most is jó állunk, de még közel sincs vége. Sok kemény meccsünk lesz tavasszal, de remélem, hogy a jó formánkat sikerül megőrizni. Nagyon örülünk az elismerésnek, szeretnénk bebizonyítani, hogy idén is méltók leszünk az újságírók, a zsűri tagjainak figyelmére, bizalmára.