- A közelmúltban új tulajdonos érkezett Diósgyőrbe. Mennyiben változtatja ez meg a klub életét?
- A tulajdonosváltással bővültek a klub lehetőségei, ezáltal némileg megváltoznak a céljaink is. A DVTK vezetése az új tulajdonostól is megkapta a bizalmat, ez azt mutatja, hogy látták az elmúlt évek fejlődését, és az e-mögött álló munkát. Ez egyben azt is jelenti, hogy a vírushelyzet miatt rendkívül nehéz gazdasági környezetben is minden munkavállalónknak megmarad a munkahelye, sőt, a jelenlegi tulajdonosi kör és a klub vezetése szeretné, ha több szinten is bővülne a DVTK, ehhez pedig új szakemberekre lesz szükségünk. A DVTK gazdálkodását az elmúlt években mindig a kiszámíthatóság jellemezte, ezt nem változtatja meg a váltás sem. A túlnyomó részt miskolci szakemberekből álló menedzsment és a klub munkatársai minden nap azon dolgoztak, hogy holnap is legyen DVTK, ez volt az elsődleges cél. Sokszor a ma pályán elért sikere helyett is a holnap Diósgyőre volt a legfőbb szempont. A tulajdonosváltást követően azon dolgozunk, hogy az egész észak-magyarországi régiót a klub mögé állítsuk, és így megteremtsük a lehetőséget arra, hogy a biztos lábakon álló klub merészebb célokat tűzzön ki maga elé. A szurkolóink számára egy változás már most is látszik. A téli átigazolási időszakban soha nem látott mennyiségű játékos érkezett a klubhoz, és bízunk benne, hogy nem csak mennyiségben, hanem minőségben is fejlődni fogunk. Láthatjuk, hogy az új szakmai stábbal a csapat már ugyanannyi pontot gyűjtött a pályán hét forduló alatt, mint korábban 15 mérkőzésen, de ez még mindig nem elég. Hiszünk benne, hogy lesz ez még sokkal több is, de ehhez nem csak leigazolni kell egy csapatra való játékost, dolgozni is szükséges azon, hogy csapatként működjenek együtt. Amennyiben ez megtörténik, akkor biztos vagyok benne, hogy bent maradunk az NBI.-ben, ez most a legfontosabb cél, a klubnál most sok mindent ennek rendelünk alá.


- Hogyan látod a klub elmúlt tíz esztendejét?
- Természetesen szeretnénk köszönetet mondani Leisztinger Tamásnak az elmúlt tíz évért, hiszen nélküle ma a Diósgyőr egészen másképp létezne. Tíz évvel ezelőtt senki nem gondolta volna, milyen fejlődésen megy majd keresztül a klub. A DVTK mára ismét elfoglalta méltó helyét az ország legnagyobb egyesületei között. A klub ma már sokkal több, mint 10 esztendővel ezelőtt volt. A DVTK ma nem csak egy labdarúgó csapat, hiszen az ország egyik legnagyobb multi-sportklubja lettünk. Jelenleg 22 szakosztályban sokezer felnőtt és utánpótlás sportoló mondhatja el magáról, hogy DVTK címerrel a szíve felett sportol. Hosszasan sorolhatnánk, honnan indultunk el és hol tartunk most, de elég csak körbenézni Diósgyőrben.

- Beszéljünk a tavalyi évről, mi jut eszedbe először a 2020-as esztendőről
Gyanítom, hogy ugyanaz, mint a legtöbb embernek, a koronavírus-járvány. Hihetetlen, hogy egy éve ilyenkor még csak aggasztó híreket hallottunk Kínából, majd nem sokkal később az egész életünket megváltoztatta a vírus. Most azt mondom, az a legfontosabb, hogy itt vagyunk és egyáltalán beszélgethetünk arról, mi történt, hiszen sajnos szinte mindenkinek van olyan ismerőse, aki súlyosan megbetegedett, esetleg el is hunyt az elmúlt hónapokban. Sok szurkolónk és néhány korábbi munkatársunk sajnos ma már csak odafentről tud szurkolni a csapatnak. Ezúton is szeretnénk együttérzésünket kifejezni mindenkinek, akinek  a szerettétől, vagy közeli ismerősétől kellett búcsút vennie!

- Milyen intézkedéseket hozott a klub a járvány kitörésekor?
- Amikor sorra kaptuk a híreket a többi klub háza tájáról, én arra kértem a munkatársaimat, hogy mi ne kezdjünk el panaszkodni, helyette inkább dolgozzunk azon, hogy minél kisebb kárral megússzuk ezt a nehéz időszakot. Elsők között léptük meg a dolgozókkal egyetértésben a sávos bércsökkentést, amely a klub minden munkatársát érintette. Végtelenül büszke vagyok munkavállalóinkra, akik első szóra beleegyeztek a bérük csökkentésébe, hiszen az ő áldozatuk is kellett ahhoz, hogy átvészeljük a 2020-as esztendőt. A DVTK Medical szakembereinek a segítségével szigorú higiéniai szabályokat léptettünk életbe minden csapatsportágunknál, többek között ez is hozzájárult ahhoz, hogy a többi klubhoz képest talán kisebb létszámban voltak fertőzött sportolóink és munkavállalóink, de szögezzük le, hogy minket sem került el a járvány.

- Mire számítasz, hogy alakul a járványhelyzet?
- Klubvezetőként én is kint vagyok majdnem minden mérkőzésünkön, itthon és idegenben egyaránt, így első kézből tapasztalom, hogy ezt így sokáig nem érdemes folytatni. Nézők nélkül fura csend uralkodik a pályákon, ami a televízió képernyői előtt talán annyira nem vehető észre, hiszen az M4 Sport szakemberei rákeverik a mérkőzésekre a korábban általuk rögzített szurkolói hangokat, de ott a helyszínen nagyon hiányoznak a szurkolók, nekünk pedig ez hatványozott hátrányt jelent, hiszen az ország legjobb és egyik legnagyobb szurkolótábora a miénk. Biztos vagyok benne, hogyha lehetnének szurkolók a Stadionban, akkor a DVTK-nak több pontja lenne. Az egyik legfontosabb feladatunknak tartom ugyanakkor, hogy valahogy kárpótoljuk a leghűségesebb szurkolóinkat, a bérleteseket. Az őszi bérletekkel kapcsolatban hamarosan jelentkezünk egy részletes tájékoztatással, hiszen már pontosan tudjuk hány mérkőzés után kell kárpótolnunk az első félévre bérletet vásárlókat. Az éves bérlettel rendelkezőktől azonban még egy kis türelmet kérünk, hiszen ma még nem tudjuk, hogy összesen hány mérkőzésre nem jöhetnek ki szurkolni.

- Jelenleg 22 sportág űzhető a DVTK keretein belül. Várható, hogy az idei esztendőben tovább nő ez a szám?
- Pont a napokban lapoztam újra Dr. Zádor Tibor: Az 50 éves DVTK című könyvét, amelyet elsősorban a vasgyári fiatalok szárnypróbálgatásai és az első évek történései miatt vettem elő. Továbblapozva a könyvet ismét érdeklődéssel olvastam többek között a 30-as, 40-es és 50-es évek diósgyőri síelő, galambsport vagy sportrepülő sikereiről. Bár ezen szakosztályok csatlakozására érthető okokból nem lehet a közeljövőben számítani, talán nem ördögtől való a régi nagy DVTK egy-egy tradicionális sportágát visszahozni. Voltak a klubnak kiemelkedő úszói, tornászai, teniszezői vagy súlyemelői is, de a kollégáimmal sokszor szóba kerül a lehetősége annak, hogy a DVTK ismét tömegsport klub legyen, és meg tudjuk szólítani azokat a sportolni vágyókat, akik - habár csak amatőr szinten, de - rendkívül lelkesen és nagy tömegben űzik kedvenc sportjaikat. Ehhez Miskolcnak és a régiónak rendkívül jó természeti adottságai vannak, amit vétek lenne nem kihasználni.

- Mit vársz az idei esztendőtől?
- 2020 megmutatta, hogy mennyire törékenyek vagyunk, milyen könnyen összeomolhat minden, amit felépítettünk, ezért különösen fontos, hogy megbecsüljük, amink van, örüljünk annak, amit kaptunk, de ezzel együtt nem dőlhetünk hátra. Az új tulajdonosok pár héttel ezelőtt Diósgyőrbe látogattak, ahol a létesítmények szemrevételezését követően egyeztettük a jövőbeli terveket, amelyek közül kiemelkedő cél a régiós összefogás megteremtése, amelynek segítségével a futballban is olyan sikereket érhetünk el, amelyekre szurkolóink régóta vágynak, viszont az idei év első felében a legfontosabb, hogy a csapat ismét kiharcolja az élvonalbeli tagságát.