NB III. Keleti-csoport, 22. forduló

Diósgyőri VTK tartalék - Sajóbábony VSE 5-2 (1-2)

DVTK edzőközpont, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Sándor Csaba, Kövér Tamás, Szilágyi Zsolt.
DVTK tartalék: Bukrán - Farkas, Ivánka, Kalandadze, Nagy Á., - Kispál, Jónyer - Schildkraut, Karika, Makrai – J. Cortés. Vezetőedző: Zsivoczky Gyula.
Sajóbábony VSE: Egyed B. – Turcsik T., Laurinyecz, Faggyas M., Lukács Zs., Nagy P., Tóth I., Bartók I., Mezőssy L., Lakatos R., Hegedűs Cs. Vezetőedző: Vígh Ferenc.

Csere: Karika B. helyett Zsiga M. a 46., Jónyer helyett Zsemlye a 46., Farkas M. helyett Gönczi S., Schildkraut K. helyett G. Omarashvili a 66., Bartók I. helyett Molnár M. a 70., Mezőssy L. helyett Sebők B. a 70., Faggyas M. helyett Borai Sz. a 77., Makrai helyett Csávás B. a 86. percben. 
Sárga lap:  J. Cortés a 31., Makrai a 43., Tóth I. az 55., Ivánka P. a 82. percben. 
Gólszerző: Schildkraut K. (1-0) a 11., Laurinyecz (1-1) a 30., Lakatos R. (1-2) a 40., Makrai G. (2-2) a 60., Makrai G. (3-2) a 68., J. Cortés (4-2) a 71., J. Cortés (5-2) a 78. percben. 

Kulcspillanatok

11. perc.: Cortés tartotta meg a labdát két ember között a pálya jobb oldalán, majd indította Schildkrautot, aki bevezette a  büntetőterületre, majd a kapu jobb felső sarkába lőtt, 1-0. 
30. perc.: Laurinyecz csapott le egy visszafejelt labdára, majd értékesítette a lehetőséget, 1-1.
40. perc.: Oldalszabadrúgás után a kipattanó labdát Lakatos lőtte a kapuba, 1-2. 
60. perc.: A Cortés által kiharcolt büntetőt, Makrai Gábor magabiztosan értékesítette, 2-2.
68. perc.: A kaputól húsz méterre megítélt szabadrúgást, Makrai lőtte a Sajóbábony hálójába, 3-2.
71. perc.: Nagy Ákos indított Makrait a bal oldalon, majd a középre lőtt labdájából J. Cortés volt eredményes, 4-2.
78. perc.: Zsemlye indította Cortést, aki a jobb oldalon betört a tizenhatoson területre, majd a kapu bal felső sarkába helyezett, 5-2.

Vezetőedzői értékelés

Zsivoczky Gyula: -  Ellentétes félidőket produkáltunk a tavasz első bajnoki mérkőzésén. Az első félidőben nem találtuk a ritmust, lassan és körülményesen játszottunk annak ellenére, hogy korán vezetést szereztünk. A  szünetben rendeztük a sorokat, játékrendszert nem váltottunk, de személyi cserék történtek. Ez pozitívan hatott a csapatra, ami gólokban is megmutatkozott. Nagy iramot diktáltunk, stabilizáltuk a védekezésünket és az előre játékban is eredményesek voltunk. Ennek köszönhetően gyorsan megfordítottuk a mérkőzést. Összességében magabiztosan nyertük meg a találkozót, de tanulnunk kell az első és a második félidőből egyaránt. Bízunk benne, hogy Farkas Marci sérülése nem komoly, minél előbbi jobbulást kívánunk neki a csapat nevében.

Vígh Ferenc: - Az első félidőben maximálisan betartottuk, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. A második félidőben negyedóda alatt olyan kiütéses vereséget szenvedtünk ami érthetetlen számomra. Dolgoznunk kell tovább, viszont ilyen hibákat nem követhetünk el, amelyeket ma hátul vétettünk.