- Öt versenyzőnk először indult el az OB-n és ez jól mutatja a versenyzői létszámunk növekedését. - kezdte Sajó Márton, szakági vezető - A csapatból hat fő a legfiatalabb korosztályokban versenyzett, ami nagyon fontos, ugyanis a versenyrendszerbe integrálás a mi sportunknál is sokkal előbbre került. Ezekben a korosztályokban még óriási különbségek vannak a sportolók között, mind technikailag, mind fizikális érettségben

A Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola két korcsolyaosztályos tanulója Nagy Kincső Dorka és Humicskó Gréta a Junior F lányok 25 fős mezőnyében szerepelt. Az összetett versenyben előbbi a 14., utóbbi a 16. helyet szerezte meg.

Junior E lányok kategóriájában Jóna Gitta a 16. helyen végzett. Legjobb eredménye a hosszú táv (777 méter) 13. helye.

A lányok elindultak a 2000 méteres váltóversenyben végül az 5. helyen zártak.

Junior E fiúknál volt a legtöbb DVTK versenyző. Repka Nándor, Havasi Dominik Olivér és Buday Benedek Tamás a 23 fős mezőnyben a következő összetett helyezéseket érték el:

- Repka Nándor 14. hely. Legjobb eredménye 777 méteren 10. hely

- Havasi Dominik Olivér 18. hely. Legjobb eredménye 500 méteren 15.

- Buday Benedek Tamás 19. hely. Legjobb eredménye 333 méteren 17.

- 2000 méteres Junior E-F fiú váltóversenyen az 5. helyen végeztek.

A Junior C lányok mezőnyében Üveges Gréta minden távon és összetettben is a 7. helyen végzett.

Junior C fiúknál Fedor András több jó előzést és védekezést is magáénak tudhatott, így minden távon a B döntőig jutott. Összetettben az előkelő 7. helyen végzett a 14 fős mezőnyben. Legjobb helyezése 500 méteren 7.

Bodnár Imola a Junior B hölgyek között 1500 méteren a 6., míg a többi távon és az összetetben a 7. helyen zárt.

Ha a szezon elején közlik velem ezeket az eredményeket biztos, hogy elégedetlen lettem volna. A mögöttünk álló 7 hónap ismeretében viszont a gyerekek közel a maximumot hozták ki magukból. Nagyon jól indult a szezon, motivált volt mindenki. Sátoraljaújhelyen, Jászberényben és a szlovéniai Celjében is táboroztunk, illetve a miskolci pályán is augusztushoz képest jó lehetőségeink voltak. A 2-es pálya ebben a nehéz helyzetben nem tudott kinyitni, így a jégen töltött időnk az elégséges szintet alulról súrolta. Az sem segítette a munkánkat, hogy az edzések hétvégente hajnalban kezdődtek, hétfőn pedig az esti órákba nyúlt. Ha sikerül a motiváltságot megtartanunk, amivel ezt a szezont végignyomtuk és jövőre normalizálódik a jéghelyzet, akkor a jövőév a miénk lesz! - zárta Sajó Márton.

fotók: HUNSKATE-Fiák Blanka