A verseny 60 méteres gátfutással kezdődött, ahol Nemes Rita az első futamban harmadikként ért célba 8,47-es idővel, ami az összetett verseny 8. helyét jelentette 1024 ponttal. Ritának ez egyébként pályafutása második legjobb eredménye volt ezen a távon.

Második számként a magasugrás következett ahol 177 centiméterig jutott a DVTK atlétája. A mindössze egy rontott kísérlettel (174 cm-en), a versenyben az 5. lett, míg a 941 szerzett pontjával egy helyet előrelépett az összesítésben.

A délelőtti program záró száma a súlylökés volt ahol fantasztikus egyéni csúcsot lökve 13,72 méterrel ismét a mezőny első felében zárt Rita. Az új egyéninek köszönhetően ismét javított egy helyet, és a 6. helyen fejezte be az ötpróba első részét, mindössze 19 ponttal lemaradva a negyedik helytől.

Az esti program távolugrással kezdődött ahol a diósgyőri atléta első kísérletére 597 cm-t ugorott. Sajnos a másik két ugrás érvénytelen volt, így 840 pontot szerezve visszacsúszott a 7. pozícióba.

Az ötpróba záró számában a 800 méteres síkfutásban egy nagyon taktikusan felépített versenyben, óriási hajrával, 2:14,04 –es időeredménnyel a negyedik helyre jött be a miskolci atléta, amivel visszavette a 6. helyet az összetettben!

Így Nemes Rita, élete első felnőtt világversenyét, 4486 ponttal az igazán előkelő, pontszerző 6. helyen zárta! A DVTK sportolója a 2017-es visszatérése óta legnagyobb sikerét érte el és egy nagyot lépett a tokiói olimpián való részvétel felé.

Fotó: Andrej Isakovic AFP