A férfiak mezőnyébe, egyéniben és csapatban is az éremért szállnak harcba a DVTK atlétái a 42,195 km-es táv országos bajnokságán.

- Kicsit későn kaptunk információt arról, hogy március első hétvégéjén lesz a verseny, de határozottan azt tudom mondani, hogy jól sikerült a felkészülés! - kezdte Tugyi Levente. - Majdnem pontosan 1 évvel ezelőtt 2:32:18-as egyéni csúcsot tudtam futni maratonon. Az akkori felkészüléshez viszonyítva jobb edzéseket sikerült végeznem, hosszabb tempó futásaim gyorsabban, jobban mentek, így bízhatunk benne, hogy egy új egyéni csúccsal tudok majd célba érni.

Alapvetően nem maratoni futó vagyok viszont fél évig az ország legjobb maratonistájával edzhettem - folytatta Iván Levente. - A célom az, hogy teljesítsem a távot, és ha ez sikerül, akkor 2:45 körüli időt tervezek. Nagyon fontos a csapatverseny, remélem ott dobogóra tudunk állni, mivel nagyon jó csapatunk van. A maraton egy nagyon megpróbáltató, hosszú verseny és elképzelni sem tudom mi vár rám 35 kilométer után, ahol igazából elkezdődik a verseny. Mivel semmi nyomás nincs rajtam, ezért igyekszem minél lazábban venni és idegeskedés nélkül teljesíteni a távot.