Jó másfél percig csak tapogatóztak a csapatok, aztán Kiss Angelika gólpassza találta meg Mokangot, aki nem is hibázta el a közeli dobást. Williams büntetői után Medgyessy hármasára January válaszolt hasonlóval (5-5). Jó felfogásban és bátran játszott az Aluinvent DVTK, ezt bizonyította Chacha hármasa, valamint Kányási bátor betörésből szerzett palánk alólija, igaz, mindkettőre született soproni válasz (10-10). Megyó fantasztikus, tért ölelő átadásából Aho szerzett könnyű kosarat, majd Kiss Angi is feliratkozott a pontszerzők közé, de Varga Alíz büntetői után megszerezte a vezetést a vendégcsapat. January tovább növelte a zöld mezesek előnyét, viszont Kányási duplájával és Pusztai triplájával ismét a hazaiak vezettek, a negyedet végül mégis Gáspár Dávid csapata nyerte meg (19-20). 

 

A második negyed pontgyártását Pusztai Petra kezdte meg a festékből egy gyönyörűen kivezetett dobással, és kisvártatva Aho is megkínálta Megyót egy álompasszal, de Krajisnik vezérletével a Sopron vezetett (23-26). A folytatásban Határ volt a főszereplő, előbb gólt szerzett, majd szövegelésével kiharcolt magának egy technikait. Kányási egy jó büntetőjét követően Kiss volt eredményes, majd Határ újabb duplájára Vukov reagált hasonlóval (28-31). Medgyessy közelije után öt soproni pontot jegyezhettünk fel, aztán Mokango villant, jött is a vendég timeout. A szünetig már csak Gaby Williams talált be (32-38).

 

A szünet után Mokango köszönt be egy laza hármassal, Williams, majd Brooks válaszolt közelről. Nem vitték túlzásba a gólszerzést a csapatok, három perc alatt alig született kosár, ugyanis mindkét gárda remekül védekezett (35-44). Pusztai Pepe 2+1-esével és Medgyessy büntetőjével zárkózott az Aluinvent DVTK, és ezzel még nem volt vége! Pusztai Petra előbb egy középtávolival csalta a távolságot a két együttes között, majd zseniális passzal hozta kihagyhatatlan helyzetbe Tóth Frankát (43-44). A törvényszerű soproni időkérés következett, majd egy Williams-bünti törte meg a vendégek gólcsöndjét, de Kányási mindkettőt értékesítette, így a 28. percben újra egyenlő volt az állás. Roppant izgalmasan alakult a játékrész végjátéka, amelyben egyértelműen Williams dominált, így levegőhöz jutott a Sopron Basket (49-54).

 

Kiss Angelika centergólja nyitotta meg a záró felvonást, ezzel jelezték a hazaiak, hogy nem mondtak le a győzelemről, de Fegyverneky 2+1-ese és Williams ziccere rontotta az ilyen irányú esélyeiket (51-59). Földi Attila vezetőedző egy időkéréssel igyekezett rendezni a piros-fehérek sorait, Kányási és Medgyessy szemfüles találatai jelezték, hogy ez sikeres volt, azonban a vendégek is lendületben maradtak (55-65). A mérkőzés hajrájába is úgy fordultak a csapatok, hogy a különbség változatlan volt (61-71). Alig több mint két perc volt hátra a mérkőzésből, amikor Kiss Angi szerzett klasszikus centergólt. Hátul fantasztikus védekezést mutatott be a Diósgyőr, a másik oldalon pedig Kányási hárompontosa is a gyűrűben landolt, Gáspár Dávidnak bizony időt kellett kérnie (66-71). Bő egy perc volt hátra a találkozóból, a Sopron támadott, Fegyverneky két büntetőjével végül is eredményesen, és mivel más már nem talált be, így néhány ponttal győzött a Sopron (66-73).

 

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, 21. forduló

Aluinvent DVTK - Sopron Basket 66-73 (19-20, 13-18, 17-16, 17-19)

Miskolc, Generali Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Győrffy Pál Attila, Csabai-Kaskötő Brigitta, Györfy Rúben.
DVTK: Medgyessy 12/3, Aho 2, Kányási 14/3, Kiss A. 8, Mokango 12/6. Csere: Pusztai 14/3, Tóth F. 2, Vukov 2. Vezetőedző: Földi Attila.
Sopron: January 16/9, Walker 2, Varga A. 2, Williams 25/9, Határ 6. Csere: Krajisnik 13, Varga S., Brooks 2, Fegyverneky 5, Czukor 2. Edző: Gáspár Dávid.

Edzői értékelések

Földi Attila: - Gratulálok az ellenfélnek a győzelemhez, de azt gondolom, a mi csapatunknak is jár a gratuláció ezért a hozzáállásért, ezért a harcért. Az egyik kulcsjátékjosunk, Keyona Hayes nélkül álltunk ma ki, és nélküle is remekül játszottunk, ez a teljesítmény önmagáért beszél. Büszke vagyok a csapatra, ahogy minden diósgyőri szurkoló is az lehet, hiszen ezek a lányok hétről hétre nagyszerű teljesítményt nyújtanak.

Gáspár Dávid:- Dekoncentráltan és fáradtan játszottunk ma, számos ebből fakadó hibát vétettünk. Abszolút nem voltunk élesek, de nyilván nem fogom felmenteni a csapatomat csak azért, mert kemény időszak áll mögöttünk, és mert hosszú utazás után érkeztünk ide. Szeretném megdicsérni a DVTK-t is, mert nagyon jól játszottak a mai napon. Szépen zárták a trapézt, amivel sok kinti dobásra kényszerítettek minket, mi viszont nem produkáltunk jó dobószázalékot.