Bodonyi András korábban Betlenfalvi István edzővel dolgozott a tokiói olimpiai kvalifikációért, viszont pár hónappal ezelőtt új edzőhöz és csapathoz csatlakozott és egy új városban szállt vízre.

- Betlenfalvi Istvánnal a tavalyi év során együtt készültünk, illetve az elmúlt másfél évben ő vezette a vizimunkámat. Az év végén viszont kapott egy új állásajánlatot, amit elfogadott, így nem tudta vállalni a további felkészítésemet. - kezdte Bodonyi András a DVTK 26 éves kenusa. - Ezek után ahhoz a Németh Szabolcshoz csatlakoztam, aki az ország elsőszámú kenu párosát is edzi, így egy nagyon jó kis csapatba kerültem. Velük dolgozok február eleje óta Dunavarsányban, ahol egy négy hetes cikluson túllendültünk és utána egy háromhetes edzőtáborba utaztunk Sevillába, ahonnan nemrég értem haza.

A diósgyőri sportoló régebben nem tudott megfelelő edzőpartnerekkel készülni, viszont a váltással ez a probléma megoldódott.

- Nagy különbség az, hogy korábban Szegeden is a végére egyedül maradtam és készültem, illetve Tiszaújvárosban is többnyire női kajakosok voltak az edzőpartnereim. Most végre egy teljes mértékben kenus csapat része vagyok, amit nagyon élvezek - folytatta Bodonyi. - Sokkal hasznosabb egyébként az edzésmunka és maga a versenyhelyzetek felmérése, pláne egy ilyen közegben ahol tényleg kenusok az ellenfelek. Itt sokkal nagyobb a rivalizáció is és jobban össze tudjuk mérni a tudásunkat, ami mindenkit visz előre. Úgyhogy ebből a szempontból nagy a különbség az eddigi munkához képest, de maga az edzés rendszere nagyban hasonlít a Betlenfalvi Istvánnal végzetthez. Így szerencsére az edzéstervhez könnyű volt alkalmazkodnom, és könnyen feltudtam venni a ritmust a többiekkel, illetve az edzővel is nagyon jó a viszonyunk.

A többszörös magyar bajnok kenus nem engedte el korábbi csapatát, akik továbbra is segítik felkészülését.

- Az eddigi felkészülésben 7 hét vízimunkán vagyunk túl. Előtte erőnléti és úszó edző segítségével, gyógytornásszal készültem, illetve pszichológussal is. Körbe vett egy kis csapat, ami még most is tovább tudja kísérni a munkámat távkapcsolatban is. Többnyire a mindennapjaimat Dunavarsányban töltöm, de az erőnléti edzőm így is megtudja írni az edzéstervet az elmúlt másfél év munkájára alapozva. Úgy gondolom, hogy jó ütemben halad a munka. A március nem arról szól, hogy legjobb formában legyünk és versenyteljesítményt lássunk. Majd az elkövetkezendő 4-5 hétben kell egyre közelebb kerülni a versenyformához, ami szerintem menni is fog. Próbáljuk kihegyezni a formát májusra a válogatóra.

Összességében bizakodva tekint előre a DVTK kenusa, aki szeretné minél hamarabb megváltani a jegyét Tokióba C-1 1000 méteren.

Most még öt hetünk van a válogatóig, ahol majd eldől az is, hogy ki indulhat a szegedi világkupán, ami olimpiai kvótaszerző verseny. Ha jó formában állok oda a válogatóra meglehet a győzelem Kiss Balázzsal szemben, ő lesz a legnagyobb ellenfelem majd. Ha ez megvan, utána a pótkvalifikációs versenyen egy moldáv és egy olasz kenussal kell megküzdenem. Ők lesznek a legnagyobb nevek, illetve még egy-két román és fehérorosz kenus lehet még képben - zárta az interjút Bodonyi András. -  Ha esetleg ez nem sikerül, van egy B terv, egy barnauli kvalifikációs verseny, de szeretnék Szegeden kvótát szerezni május közepén, hiszen így lenne a legszebb.