Jól kezdte a találkozót a Diósgyőr, amely kétszer is megszerezte a vezetést. Keyona Hayes kezdte meg a pontgyártást, Fegyverneky válaszolt, majd Medgyessy zúdított be egy remek hármast, a 3. percben azonban Walker öt pontjával átvette a vezetést a házigazda (7-5). Nem volt megilletődve a Diósgyőr, ezt jelezte Megyó két jó büntetője, illetve Hayes középtávolija, és a java még hátra volt! Történt ugyanis, hogy előbb Medgyessy hármasával visszavette a vezetést a Földi-csapat, majd Határ ugyan egalizált, de Mokango elsüllyeszetett egy újabb triplát, így időt is kért a Sopron (12-15). Az egykor a diósgyőrieknél is megforduló Krajisnik négy pontjával folytatódott a találkozó, majd Kányási iratkozott fel a pontszerzők közé. A negyed végére kicsit alábbhagyott a vendég csapat koncentrációja, a játékosai nem figyeltek a kinti dobásokra, így Varga S. és Williams élt a felkínált lehetőséggel. A látottak alapján túlzó különbségő hazai előnnyel ért véget az első negyed (24-19). 

Nagyszerűen játszott a második negyedben is az Aluinvent DVTK, az első támadásból rögtön a nagyszerű formában játszó Medgyessy szerzett közeli kosarat, aztán jó két percig mintha bedeszkázták volna gyűrűket a csapatok. A piros mezesek közül Aho Nina és Kiss Angi élt ezekben e percekben, a hazaiak hórihorgas centerével viszont meggyűlt a bajuk hátul, a válogatott Határ öt pontot szorgoskodott össze rövid idő alatt, így a negyed felénél időt kértek a borsodiak (32-25). Walker büntetői után a DVTK is megtörte a kosárcsendjét, Hayes átadásából Megyó ziccerezett, Fegyverneky állította vissza tízpontos különbséget (37-27). A Sopron egyre inkább elkapta a ritmust, és nfolyamatosan növelte a különbséget, Czukor Dalma hárompontosával kialakult az addigi legnagyobb különbség a mérkőzésen (42-27). Ötven másodperc sem volt már hátra a szünetig, de ebből a kis periódusból a vendégek kjöttek ki jobban, Kányási Veronika dudszó előtti triplája minden bizonnyal jót tett a lelküknek (44-31).

A térfélcserét követően mindössze 9 másodperc kellett Megan Walkernek, hogy megszerezze a második félidő első kosarát, bő egy perc elteltével Mokango verte meg Brooks-ot a túloldali palánk alatt. Kányási büntetőjére Fegyverneky válaszolt egy betörés után, aztán Pusztai szerzett két szép akciógólt (50-38). A következő percekben Jelena Brooks rázta meg magát, egy tripla és dupla után DVTK-timeout miatt állt a játék (55-38). Földi Attila szavai hatottak, Hayes vajkézzel elengedett középtávolija és Medgyessy nagyszerű hárompontosával kapaszkodott az Aluinvent DVTK (56-42). Dóri remek bejátszását amerikai erőcsatárunk váltotta pontokra, de ezután kicsit megtorpantak a vendégek és hét soproni pontot jegyezhettünk fel (63-44). Úgy tűnt, a játékrész végéig a remek napot kifogó Medgyessy négy pontjával felzárkózik a DVTK, de az utolsó szó Williamsé volt (65-48).

Brooks közelije és Williams hármasa között a Tóth Franka szerzett szemfüles gólt egy támadólepattanó megszerzése után (70-50). A védekezéssel nem igazán törődtek a csapatok, sorra hullottak a kosarak, a piros-fehéreknél a fiatalok, Kiss és Tóth voltak eredményesek, de közben a Sopron légiósai is tették a dolgukat (75-54). A folytatásban sem lankadt a Diósgyőr, Hayes tempói sültek ekkor (79-58). A mérkőzés hajrájában egyre inkább elfáradni látszott a vendég csapat, akik már csak négy pontra voltak képesek, szemben a hazaiak tíz egységével, így a végére nagy arányú győzelemnek örülhetett Gáspár Dávid csapata (89-64).

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport, elődöntő, 1. mérkőzés

Sopron Basket - Aluinvent DVTK 89-64 (24-19, 20-12, 21-17, 24-16)

Sopron, Novomatic Aréna, zárt kapuk mögött. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Győrffy Pál Attila, Varga-Záray Katalin.
Sopron: Fegyverneky 9, Walker 15/3, Williams 16/6, Brooks 15/6, Határ 10. Csere: Krajisnik 8, Varga S. 3/3, Czukor 14/12. Vezetőedző: Gáspár Dávid.
DVTK: Medgyessy 19/6, Aho 2, Kányási 12/3, Hayes 14, Mokango 5/3. Csere: Pusztai 4, Kiss A. 4, Vukov, Tóth F. 4, Frindt. Vezetőedző: Földi Attila. 

A mérkőzés részletes statisztikáj ide kattintva böngészhető.

Edzői értékelések

Földi Attila:Teljesen megérdemelten nyert a Sopron. Azt gondolom, még jobban meg tudjuk majd nehezíteni a dolgát. Sok elkerülhető hibát követtünk el védekezésben és támadásban egyaránt. Nem tartom valószínűnek, hogy ez befolyásolta volna a végeredményt, de jobb képet adott volna. Bízom benne, hogy szombaton minél élesebb mérkőzést tudunk játszani.