A húsvét előtti összetartás edzései, valamint a szlovák U18-as válogatott elleni két felkészülési mérkőzés után jöhetett a hosszú hétvége a srácok (és a stáb) számára, majd kedden reggel ismét találkozott a keret (a hét ismét Covid-teszttel indult természetesen).

Már egy bővebb, ugyanis a DVTK játékosai – Hadobás Zétény, Tóth Tamás, Mattyasovszky Gergely és Galajda Zsombor – is csatlakoztak a többiekhez, ők a Magyar Kupa négyes döntőjében voltak érdekeltek a hétvégén. Szintén megérkezett Antek Tamás és Mihalik András (Debrecen), valamint a fehérvári Fekete Alex és Ambrus Csongor – nincs viszont ezen a héten a keretben Németh Kristóf és Horácskó Márk, ahogyan Molnár Bálint sem, akit két mérkőzésre eltiltott a fegyelmi bizottság, miután sportszerűtlenül viselkedett a szlovákok elleni múlt heti találkozó végén.

A szakmai stáb is kíváncsian várta, hogy mozognak majd a fiúk a négynapos szünet után, és számított arra is, hogy az első jeges foglalkozás még nem feltétlen lesz az igazi.

„Az nem volt nagy meglepetés, hogy négy nap pihenő után nem volt meg az a fajta kéz-láb koordináció, illetve az a korongérzés, amit szerettünk volna látni az elején, ettől függetlenül a reggeli edzés második felére a tempó és a hozzáállás is megérkezett” – fogalmazott Horváth András szövetségi kapitány. – Délután is jelen volt valamifajta pontatlanság, aminek nem örülök, és amiről azt gondolom, hogy elsősorban koncentrációs probléma, ezen mindenképpen dolgoznunk kell a jövőben. De az edzés második felére szintén rendben volt a tempó, megfelelően harcoltak a srácok. Mondhatom azt, hogy nehéz helyzet elé állítottak minket, hiszen egy kapust és egy mezőnyjátékost úgymond „le kellett vágni” a keretből a túra előtt. Nem is a mostani edzések alapján döntöttünk, hiszen nem is lehetett, mindenki jól dolgozott, inkább az előző mérkőzések és az előző hét teljesítménye alapján.”

Végül Monostori Tamás és Banga Nándor marad itthon, Tichybe pedig egy 22 fős keret utazik.

A magyar válogatott szerdán délelőtt indul Lengyelországba, ott két mérkőzést vív majd a lengyel U20-as válogatottal. Kérdés, mi a célja ennek a két meccsnek.

„Arra számítok, hogy a szezont szeretné egy jó érzéssel, egy jó emlékkel lezárni. Nagyon keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy egy picit hatékonyabbak legyünk majd. Legutóbb a védekezőharmadban próbáltunk jó dolgokat csinálni, de talán kicsit lemaradtunk, nem volt megfelelő a tempónk és a reakcióidőnk. Ezzel együtt a semleges zónában és a támadóharmadban kell sokat javulnunk. Ha sikerül ezt a munkás mentalitást a jégre vinnünk, akkor azért több lehetőséget fogunk tudni kiharcolni magunknak, mint legutóbb és ezekből eredményesebbek is lehetünk” – összegzett Horváth András.

Mindkét mérkőzést élőben lehet majd követni EZEN A CSATORNÁN.

Az U19-es válogatott programja

2021. április 6., 7:45: Találkozás a Tüskecsarnokban
2021. április 7., 10:30: Utazás Lengyelországba
2021. április 8., 17 óra: Lengyelország U20–Magyarország U19 – edzőmérkőzés (Tichy)
2021. április 9., 11 óra: Lengyelország U20–Magyarország U19 – edzőmérkőzés (Tichy)
 

A keret

 
Antek Tamás G DHK 2003
Remete Gergő G Vasas 2003
       
Csollák Márkó D MAC HKB Újbuda 2002
Fazakas Erik D DVTK Jegesmedvék 2002
Gruff Kevin D Vasas 2002
Horváth Kristóf D Vasas 2002
Jakabfy Sámuel D DAB 2002
Hadobás Zétény D DVTK Jegesmedvék 2003
Tornyai Mátyás D MAC HKB Újbuda 2002
       
Ádám Zsolt F MAC HKB Újbuda 2003
Antal Norbert Bendegúz F PHC 2003
Ambrus Csongor F Titánok 2003
Barna Dávid F DAB 2002
Csiszer Ádám F Titánok 2002
Fekete Alex F IOGJA 2003
Galajda Zsombor F DVTK Jegesmedvék 2002
Károly Róbert Nikolasz F Vasas 2003
Mattyasovszky Gergely F DVTK Jegesmedvék 2002
Mihalik András F DHK 2003
Schlekmann Márk F MAC HKB Újbuda 2002
Tóth Tamás F DVTK Jegesmedvék 2003
Varga Balázs F KOOKOO (FIN) 2003


A stáb

 
Horváth András Szövetségi kapitány
Ladányi Balázs Másodedző
Arany Máté Másodedző
Hajek Márk Kapusedző
Berkes Brigitta Fizioterapeuta
Speier Kálmán Felszerelés-menedzser
Végh Boldizsár Csapatvezető

 

forrás: jegkorongszovetseg.hu, fotó: TSH Photo