- A téli szünetet követően a Ferencváros legyőzésével biztatóan vágtunk neki a tavaszi menetelésnek, de az utóbbi időben ismét megtorpant a csapat. Hogyan látod az elmúlt hetek történéseit?
- A zalaegerszegi vereséggel rendkívül nehéz helyzetbe került a csapat. Habár az egész 2020/2021-es szezon eredményei elmaradtak a várakozástól, az új tulajdonosi kör érkezésével az anyagi lehetőségeink megváltoztak és télen sokat tettünk annak érdekében, hogy reális esélyünk legyen a bennmaradás kiharcolására. Soha nem érkezett még egyszerre ennyi minőségi labdarúgó a DVTK-hoz egy átigazolási időszak alatt. Igyekeztünk az új szakmai stáb minden kívánságát teljesíteni. A klubnál mindent alárendeltünk az első csapat szereplésének, mindenki teljes erőbedobással látott munkához, és a tavaszi rajtnál úgy tűnt ennek meg is lett az eredménye, hiszen mi vetettünk véget a bajnok Ferencváros hosszú ideig tartó hazai veretlenségi sorozatának. Az utóbbi időben azonban ismét elmaradtak a győzelmek, ami természetesen minden szurkolót aggodalommal tölt el.

- Mi hiányzik a győzelmekhez véleményed szerint?
- A szakmai stáb minden tudását latba vetve az NB I.-es tagságunk meghosszabbításán dolgozik. Amit a tulajdonos és a klubvezetés tud tenni az az, hogy ahogyan eddig is, ezután is megteremtjük a feltételeket a jó szerepléshez. Ez a mostani helyzetben kifejezetten igaz, így a feltételek hiánya egészen biztosan nem akadályozza, hogy a csapat a pályán a jelenleginél lényegesen jobb eredményeket érjen el. A DVTK-nál rendelkezésre álló kereteket természetesen a szakmai stábnak és a labdarúgóinknak kell megtölteniük tartalommal a pályán. Egy biztos, a járványhelyzet a legtöbb magyar klubhoz képest bennünket abból a szempontból hátrányosabban érintett, hogy nálunk a hazai mérkőzéseken több ezer szurkoló biztatná a stadionban a csapatot és ez talán pont annyi plusz pontot jelentene, amennyi ahhoz kellene, hogy biztosan maradjunk bent.

- Mindenki bízik az élvonal kiharcolásában, de van terv arra az esetre, ha ez mégsem sikerül?
- Természetesen egy komoly klubnál minden forgatókönyvre előre fel kell készülni, és nincs ez másként nálunk sem. A tulajdonos és a klubvezetés azért erősítette meg tavasszal a csapatot, hogy jó esélyünk legyen a bennmaradásra és a következő bajnokságban már olyan keretünk legyen, amelynek a bajnokság felétől csak előre kell tekintenie a tabellán és nem hátrafelé. Hosszú távon pedig a cél az, hogy a csapatunk ott szerepeljen, ahová a szurkolóink már most is várják, vagyis a mezőny első felében. Mégis amennyiben a legrosszabb eset következik be, és a csapat a második vonalba kényszerül, akkor a tulajdonos és a klubvezetés célja egyértelmű, az azonnali visszajutás. Ezért, ha a klubban lesznek is változások, a csapat költségvetése ebben az esetben sem fog csökkenni, továbbra is az első osztálynak megfelelő marad. Viszont nem szeretném az ördögöt a falra festeni, 10 éve folyamatosan a legjobbak között szerepelünk, ilyenre csak egyszer volt példa a klub történetében, még a '70-es, '80-as évek aranycsapata idején, ezért még egyszer hangsúlyozom, a klubnál mindent annak rendelünk alá, és a klub minden munkatársa azon dolgozik, hogy jövőre is az ország legjobb 12 csapata között szerepeljünk.