OTP Bank Liga 29. forduló

Budafoki MTE - Diósgyőri VTK 1-2 (0-1)

Budapest, Promontor utca, zárt kapuk mögött. Játékvezető: Berke Balázs (Vígh-Tarsonyi Gergő, Becséri Gergely; Oláh Gábor, Szilágyi Sándor).
BMTE: Bese B. - Iharos, M. Nikolić, Jagodics M., Medgyes - Filkor, Oláh B. -  Skribek, Csonka, Takács R. - Kovács D. Vezetőedző: Csizmadia Csaba.
DVTK: Malenica - Polgár, Szűcs K., Soldo, Pikk - Max, Grozav - Grgić, Suljić, Roshi - Vaněček. Vezetőedző: Zoran Zekić.

Csere: Medgyes helyett Zeke a 25., Filkor helyett Kulcsár K. a 46., Takács R. helyett Szabó M. a 61., Iharoš helyett Huszti A. és Skribek helyett Ihrig-Farkas a 66., Suljić helyett Márkvárt a 68., Vaněček helyett Ivanovski a 79., Grgić helyett Shestakov és Roshi helyett Karan a 87. percben.
Sárga lap: Jagodics a 43., Grozav a 86. Pikk a 89., Márkvárt és Nikolić a 90+1., Max a 90+3. percben.
Gólszerző: Suljić (0-1) a 18., Kovács D. (1-1) az 52., Suljić (1-2) az 57. percben.


Kulcspillanatok

18. perc: Vaněček távoli lövése levágódott, a labdát Roshi szedte össze a 16-os bal oldalán. Átemelte a másik oldalra, ahonnan Grgić tette középre, Asmir Suljić pedig 6 méterről a bal oldali kapufa mellé fejelt, 0-1

52. perc:  Hazai szabadrúgás a 16-os sarkától, jobbról. Kulcsár beadását Kovács Dávid a rövid oldalon előrevetődve a kapuba fejelte, 1-1

57. perc: Grozav beadását Max továbbkotorta középre, ahol Asmir Suljić és Grozav érkezett, előbbi 12 méterről nagy erővel a kapu bal oldalába lőtt, 1-2

Edzői értékelések

Csizmadia Csaba: Támadó szellemben kezdtük a mérkőzést, mert nyerni szerettünk volna. A DVTK talált egy gólt, addig 2,5-3 ziccert alakítottunk ki. Ezt követően a DVTK átvette az irányítást, mert kissé megilletődötté váltunk.
Úgy jöttünk ki a második félidőre, hogy ezt a mérkőzést meg lehet nyerni, és rögtön egy az egyben vittük a labdát a kapusra, és sorolhatnám a számtalan helyzetünket, ugyanakkor a DVTK-nak is volt 2-3 kontrája. Kulcsmomentum volt a 2-1-nél kihagyott ziccer, illetve egészen másként alakulhatott volna a találkozó, ha vezetni tudunk.  Büszke vagyok a srácokra, mert azt csinálták, amit kértünk tőlük, a ziccerekben viszont nem tudunk segíteni a döntésben. 
Ilyen a foci, a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát. Egy rossz szót nem mondhatok a srácokra, becsületesen küzdöttek, jól játszottak, a tévénézők egy jó mérkőzést, és domináns Budafokot láttak.
Négy mérkőzés maradt hátra, nem adjuk fel, küzdeni fogunk a végéig.

Zoran Zekić: Nagyon nehéz mérkőzést játszottunk, jár a gratuláció mindkét csapatnak, hiszen a Budafok és mi is nagyot küzdöttünk. Nagyon hálás vagyok a csapatnak, komoly tartásról tettünk tanúbizonyságot ebben a nehéz helyzetben. Jól játszottunk, sok helyzetet alakítottunk ki, azonban nem voltunk elég nyugodtak a 16-os előterében és azon belül, ezért nem tudtuk lezárni a mérkőzést.
Amikor sok helyzetet kihagytunk, bevallom őszintén, hogy eszembe jutott az előző Budafok elleni találkozó, amikor a 96. percben veszítettünk pontokat, és több balszerencsés pillanatunk is volt tavasszal. Hála Istennek most másként alakult a végjáték.
A legfontosabb, hogy nyertünk, és továbbra is életben vagyunk, ám nincs idő pihenni, szerdán újabb mérkőzés vár ránk. Már eddig is 16 ponttal többet szereztünk, mint az ősszel, de a folytatásban már nem az ellenfelet kell nézni, hanem gólt kell lőni, és újabb győzelmeket aratni. Voltak már hasonló pillanataink, amikor felzárkózhattunk volna, de akkor nem tudtuk megragadni az alkalmat, bízom benne, most másként lesz.