Két nap alatt, tizennégy aszfaltos gyorsasági szerepelt a hétvége programjában, amelyek nagy részét borús, vagy esős időben teljesítették a párosok. Az első napon Hadikék nem nyertek szakaszt, de csupán tizedekkel maradtak le a részsikerekről, ami azt jelentette, hogy a nap végén az élen zártak. 

- Végig lőtávolban voltunk, de egy kicsivel mindig elmaradtunk attól, hogy szakaszt tudjunk nyerni – mondta őszintén Hadik András. – Ettől függetlenül soha nem volt nagy a lemaradásunk, mert tizedek, vagy egy-két másodperc döntött valamennyi pályán. A záró körben Királdon azonban leszakadt az ég, ebből pedig jól jöttünk ki. Az előnyünk azonban elenyésző, egész biztos, hogy vasárnap tovább folytatódik a komoly küzdelem az élmezőnyben.

Másnap Turánék buktak, a norvég világbajnok Ostberg Citroenjének pedig elment a motorereje. Innentől kezdve a Hadik András és a cseh világbajnok Jan Kopecky külön csatája zajlott az Ózd-Eger Rallyn. Egészen a hajráig a DVTK ralisa vezetett, de egy pillanatra sem nyugodhatott meg, hiszen a kis különbség mellett az esős körülmények is megnehezítik a futam hajráját. A végén, ahogy száradt az út, Kopeckynek előnyt jelentett a slick gumi, így öt másodperces hátrányát két másodperces előnnyé változtatta. A szezon második, nagyrészt esős versenyét így Jan Kopecky nyerte meg, Hadik András a második lett.

-    Alapvetően elégedettek vagyunk ezzel a pozícióval. Sportolóként azonban mindig nyerni szeretnénk, ezért némi csalódás van bennünk – fogalmazott az egri célban Hadik András. – Az utolsó körös gumiválasztáson múlt minden, azt elrontottuk. Annak viszont kimondottan örülünk, hogy partiban voltunk a világbajnokságon szerepelő kiválóságokkal. Az autóval elindultunk egy úton, már látjuk, hogy merre van az előre. Ez most így alakult, de bízunk benne, hogy legközelebb sikerül  nyerni. 

Friedmann is dobogós

A DVTK ralisai közül nem csupán Hadik András és Kertész Krisztián szerepelt az eseményen. Az ORB mezőnyében hosszú idő után visszatért Friedmann Zsolt is remekül teljesített. A Mitsubishi Lancer EVO IX-el az előkelő harmadik helyezést szerezte meg, ami minden előzetes várakozást felülmúlt. 
Boldogkőváralján műszaki hiba miatt nem tudott rajthoz állni Foczkó Ákos, aki tavaly még a Rally2-ben versenyzett – és lett bajnok -, idén viszont már az ő is az ORC-t erősíti. Spitzmüller Csaba korábbi EVO X-es autójával végül a P14-es géposztályban a 11. helyen fejezte be a háromnapos száguldást. 
A magyar ralibajnokság három hét múlva (június 4-5.) a nagy hagyományokkal rendelkező Salgó Rallyval folytatódik. 

A Q8 Oils Ózd-Eger Rally végeredménye:

1.    Jan Kopecky, Jan Hlousek                 (Skoda Fabia Rally2 EVO) 1:14:53,6
2.    Hadik András, Kertész Krisztián     (DVTK, Ford Fiesta R5 MK II) +2,0
3.    Csomós Miklós, Nagy Attila               (Skoda Fabia R5) +44,2
4.    Mads Ostberg, Torstein Eriksen         (Citroen C3 Rally2) +44,2
5.    Klausz Kristóf, Csányi Botond            (Skoda Fabia Rally2 EVO) +48,8
6.    Velenczei Ádám, Bacigal Igor            (Skoda Fabia R5 EVO) +1:39,01

20. Friedmann Zsolt, Kocsis György        (Mitsubishi Lancer EVO 9) +12:10,9
42. Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs        (Mitsubishi EVO 10) +20:14,2

Kategóriák szerint

RC2-es kategória
2. Hadik András, Kertész Krisztián    (DVTK, Ford Fiesta R5 MK II) +2,0

ORC, P14-es kategória
3. Friedmann Zsolt, Kocsis György    (DVTK, Mitsubishi Lancer EVO IX) +5:21,5
11. Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs    (DVTK, Mitsubishi Lancer EVO 10) +13:24,8