A 19 éves Terék Norbert a már rutinosnak mondható 52 éves Vitsek Ivánnal állt össze és a sima első körös győzelmük után, két nagyon szoros, öt szettes mérkőzésen jutottak el végül a fináléba.

- Sosem játszottam még Ivánnal, most játszottunk először együtt, viszont az összhang az nagyon megvolt köztünk és az első körtől kezdve jó meccseket játszottunk. - kezdte Terék Norbert. - Az első meccsünk egy könnyebb találkozó volt, viszont utána a második fordulóban volt a legnehezebb feladatunk, egy védő játékos volt az ellenfél párosában, ellene azért nehezebb játszani, de végül sikerült nyerni döntő szettben. A következő körben egy előrébb rangsorolt páros következhetett, akik ellen szintén sikerült nyernünk 3-2 -re.

A döntőben a Terék-Vitsek kettős a Kishegyi-Ócsai párossal találkozott, és hamar ellépve 2-0 -ra vezetve, már zsebben érezhették a győzelmet, viszont végül ezt a mérkőzést is öt szettben fejezték be és szerezték meg a magyar bajnoki címet 2021-ben.

- Nagyon jól kezdtünk a döntőben, két sima szettet nyertünk, utána viszont úgy mondd elmulattuk a következő kettőt, kiengedtünk egy kicsit fejben. A döntő szettet, azonban már simán hoztuk újra.

Terék Norbert szerint a kulcs az egész tornán az volt, hogy egyikük sem egyénieskedett, és mindig jól előkészítettek a másiknak.  

- A párosban nagyon fontos maga az előkészítés, a rövid játék és a jó indulás, egyikünk se akarta egyedül befejezni a labdameneteket, mindketten jól előkészítettünk a másiknak, és akinek a kezén volt az jól betudta fejezni. Megvolt az összhang kettőnk közt, senki nem siette el és csapkodott bele, ha kellett, akkor átraktuk négyszer-ötször röviden, ezzel is megzavarva a többieket, aztán pedig az Iván nagyon jól helyezett végig és nekem is sikerült jó farsokat húznom.

A DVTK fiatal asztaliteniszezője ezzel pályafutása egyik, ha nem a legnagyobb sikerét érte el.

- Felnőtt kategóriában sohasem voltam még magyar bajnok, utánpótlás szinten és csapatban már sikerült, de a felnőttek között ez az első. Korábban vegyes párosban már lettem második, de az hogy most sikerült nyerni ez tényleg nagyon jó érzés, mert ez az első felnőtt magyar bajnoki címem. Főleg úgy, hogy Vitsek Ivánnal az előtte lévő napon, kedden tudtuk meg, hogy együtt leszünk. Illetve nem is voltam benne biztos, hogy olyan jól fog menni a játék, mivel egy olyan ütővel játszottam, amivel akkor játszottam körülbelül másodszor, de végül ez is bejött.