A  múlt hét végén ismét ezüstérmesek lettek, a Salgó Rally tizenegy gyorsasági szakaszán valamivel több mint 15 másodperc különbséggel maradtak alul a győztes Csomós Miklós, Nagy Attila kettőssel szemben. A valós differencia azonban ettől jóval kevesebb volt, hiszen a DVTK kettőse egy lassító érintés miatt tíz másodperces büntetést kapott a hajrához közeledve. Ekkor dőlt el, hogy ezúttal meg kell elégedniük az ezüsttel, ami az éves összetett szempontjából nagyon sokat ér. Hadik András és Kertész Krisztián ugyanis továbbra is vezeti az értékelést, ami jó alapot jelenthet a folytatásra nézve. 

- A kezdeti nehézségek ellenére a rendező jól összerakta ezt a versenyt - mondta a salgótarjáni célban, Hadik András. – Valóban rendkívül szoros volt, de az a bizonyos lassító érintés a győzelem megszerzése szempontjából megpecsételte a sorsunkat. Akkor eldőlt, hogy ebben a hétvégében ennyi van, ám ezután sem adtuk fel, igyekeztünk a hajrában is tempósan, gyorsan autózni. Az utolsó körre olyan abroncsot választottunk, ami előnyös lehet akkor, ha leesik az eső. Ez  nem következett be, ennek ellenére jó időket tudtunk menni. Összességében jó hétvégét zártunk, továbbra is vezetjük a magyar bajnokságot. Szeretnénk gratulálni Csomós Miklóséknak az első futamgyőzelmükhöz, gyorsan és jól versenyeztek, megérdemelték ezt a sikert.  

Hadik András kiemelte: természetesen számukra az év végi összetett a legfontosabb, ebből a szempontból pedig ismét sikerült előre lépniük. Óriási pozitívum, hogy ezúttal maguk mögött tudták tartani a csehek világbajnokát, Jan Kopeckyt, ami azt mutatja, hogy megvan a kellő tempójuk az élmezőnyben is. 

- Minden verseny óriási csata, amiben folyamatosan fejlődünk - tette hozzá Hadik András. – Eddig jól teljesítünk, kiegyensúlyozottak vagyunk, ami a terveink megvalósításához elengedhetetlen. Most sincs sok időnk a következő versenyig, de a pécsi futamra igyekszünk még az eddigieknél is jobban felkészülni. Néhány dologra fokozottan oda fogunk figyelni, mert jó lenne most már ismét nyerni egy versenyt. 

A DVTK párosai közül Hadik András és Kertész Krisztián mellett Foczkó Ákosra és Madarász Szabolcsra szegeződött a figyelem. A fiatal kettős az Országos Rally Challege-ben (ORC) nagyszerűen szerepeltek, egészen az utolsó szakaszig. Foczkóék ugyanis stabilan tartották a második helyet a kategóriát vezető Bacsa Tamásék mögött, de az utolsó ceredi gyorson műszaki hiba miatt megállt az EVO X-es Mitsubishi. Kár érte, mert Foczkóék egyre inkább felvették a tempót, az első osztály ritmusát, közel voltak egy szép sikerhez. 

A magyar ralibajnokság hamarosan – szűk három hét múlva – a Pécsett, a szintén nagy hagyományokkal rendelkező Mecsek Rallyval folytatódik. Méghozzá úgy, hogy a DVTK kettőse, Hadik András és Kertész Krisztián vezeti az abszolút értékelést. 

A Salgó Rally 2021 végeredménye:

1. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia Rally2 EVO) 55:17,2
2. Hadik András, Kertész Krisztián (DVTK, Ford Fiesta R5 MK II) +15,3
3. Kopecky Jan, Hlousek Jan (csehek, Skoda Fabia Rally2 EVO) +39,6
4. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 EVO) +1:14,2
5. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) +1:31,3
6. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5) +2:06,4