- Hogy élted meg Cristian Eriksen esetét?

- A családommal közösen néztük a mérkőzést, megdöbbentő volt a tv képernyőn keresztül is látni, ami Christian Eriksennel történt. Sajnos az első pillanatban látszott, hogy komoly probléma történt, nekem nagyon hosszú időnek tűnt amíg az orvosok az életéért küzdöttek a pályán, döbbenten, néma csendben néztük a történéseket. Akkor lett kicsit könnyebb érzésem, amikor az interneten megjelentek az elő hírek és a képek, hogy eszméleténél van játékos. Valamelyest akkor nyugodtam meg, amikor korházba szállították a stadionból.

- Közeledik a magyar válogatott bemutatkozása, mit vársz a portugálok elleni mérkőzéstől?

- Köztudottan a „halál csoportba” kerültünk, ahol az első mérkőzésünket a címvédő ellen játsszuk, és egyetlen könnyű pillanat sem ígérkezik a számunkra, de mi erős és büszke magyarok vagyunk, így soha nem adjuk fel. Előfordul velem a mindennapjaimban is, hogy az ész érvek helyett az érzéseimre hallgatok, ezért ezzel a mérkőzéssel kapcsolatban is a szívem diktál, így magyar győzelmet várok.

- A nagy világversenyeken manapság mennyire tartod fontosnak az edzői team-munkát, az asszisztens edzők milyen feladatokat végeznek a nemzeti csapatok mellett, hiszen ők - hozzád hasonlóan - a háttérben dolgoznak? 

- Nemcsak a világversenyeken, hanem a labdarúgás minden területén nagyon fontos szerepet kap a stáb munka, a Don Quijote-k ideje véleményem szerint lejárt. Ezt láthatjuk a mindennapi munkánkban is a DVTK Labdarúgó Sportakadémián, ahol minden csapat hat-hétfős szakmai stábbal dolgozik. Az edzői teamet a vezetőedző vagy a válogatottaknál a szövetségi kapitány vezeti. Ő pontosan meghatározza a stábban lévő tagok feladatát, szerepét a hétköznapokban amikor a mérkőzésre való felkészülés zajlik, vagy éppen a mérkőzések alatt is, kinek mi a feladata. A személyes tapasztalatomat tudom megosztani: amikor egy évvel ezelőtt a DVTK tartalék csapatához kinevezték a stábot, a vezetőedző Zsivoczky Gyula minden stábtagnak négyszemközti beszélgetés során mondta el, hogy mit vár el tőle és mi lesz a feladata. Mindezt annak érdekében, hogy a ránk bízott játékosokat minél magasabb szintre tudjuk eljuttatni, és a fiatal csapat meg tudja hosszabbítani harmadosztályú tagságát.

- Milyennek ítéled meg eddig az Európa bajnokság színvonalát, és kit tartasz esélyesnek a végső győzelemre?

- Jók voltak az eddigi mérkőzések, technikailag és taktikailag is magas színvonalú játékot láttam a Eb-n. Az első három nap találkozóin a csapatok felismerhető stílust vonultattak fel. A modern futball játékelemeit mindegyik válogatott igyekezett alkalmazni, annak megfelelően, hogy milyen erősségű ellenféllel találkozott éppen. A mai futballban már természetes, hogy minden csapat törekszik a labdabirtoklásra épülő játékfelépítésre, a labdavesztés utáni azonnali visszatámadásra, hogy a lehető legrövidebb időn belül ismét támadást tudjon kezdeményezni. Véleményem szerint a belga válogatott a végső győzelem egyik nagy esélyese. Ezt a világranglistán elfoglalt helyük és az Oroszország elleni első mérkőzésükön mutatott meggyőző játékuk is alátámasztja a számomra.