- Magyarország kormánya a jégkorongban is lehetőséget teremtett arra, hogy államilag elismert és támogatott sportakadémiák jöjjenek létre. A pályázati anyagok értékelését, a részletes auditálást, illetve a hatástanulmányok elkészítését követően az a döntés született a program irányítói részéről, hogy a DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia is megkapja a legjobb utánpótlás nevelő műhelyeknek járó sportakadémiai címet, így az eddigi munka még magasabb színvonalon folytatódhat tovább - nyilatkozta Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

- A miskolci jégkorong történetében egy nagyon fontos lépcsőfokhoz érkeztünk. Ez köszönhető mindenkinek, aki az elmúlt 43 évben szerepet vállalt a klub életében és részt vett a szisztematikus építkezésben. A mostani döntés értelmében lehetőségünk lesz, hogy komoly szakmai munkát végezzünk az elitképzés területén. Ehhez nálunk a tradíció, az infrastruktúrális feltételek és a személyi állomány is rendelkezésre áll. Bízunk benne, hogy a következő négy évünk sikeres lesz és nagyon sok játékost tudunk majd nevelni a felnőtt csapatnak és a magyar válogatottnak – mondta Egri István, a DVTK Jegesmedvék jégkorong szakosztály elnöke.

Állami sportakadémiák

  • DVTK Jegesmedvék Jégkorong Akadémia
  • Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia
  • Budapest Jégkorong Akadémia
  • UTE Jégkorong Akadémia

Emellett régiós alközpontok is kialakításra kerülnek

  • Győri ETO Hockey Club Sportegyesület
  • DEAC Jégkorong Akadémia

Magyarország kormánya 2019 decemberében hozott határozatot egy olyan sportakadémiai rendszer létrehozásáról, amely elősegíti a minőségi utánpótlás-nevelést megalapozó tehetséggondozást, a sportszakmai felkészítést és a versenyeztetést. A kormány egy évvel később a rendelet módosításával megteremtette a lehetőséget a jégkorongban is arra, hogy legfeljebb nyolc államilag elismert sportakadémiát jelöljenek ki. A sportakadémiákért felelős miniszteri biztos irányítása mellett az elmúlt hónapokban lezajlott a kiválasztás folyamata. A pályázati anyagok értékelését követően az a döntés született a program irányítói részéről, hogy négy utánpótlásműhely nyerheti el az állami sportakadémiai címet.