- Mi volt az első néhány gondolat, ami eszedbe jutott a világbajnok elleni, 1-1-es döntetlen lefújása után?

- Az első megnyilvánulásom szó szerint úgy hangozhatott, hogy ezt nem hiszem el. Meglepetéssel, örömmel és boldogsággal fogadtam a válogatott pontszerzését. Gondolataim a magyar zászló 3 színe körül forogtak. A piros szín az erő, amiből ezúttal is rengetegre volt szükség, és amelyet folyamatosan sugárzott a játékosok valamint minden magyar felé a pirosba öltözött stadion. A fehér a hűség színe, ami a labdarúgás mellé állít minden magyar embert, és hol jobban, hol kevésbé, de ott állunk a pálya szélén, támogatva a jelen és a jövő labdarúgását. Számomra mégis a zöld, a remény színe volt meghatározó. Sok ezer lány és fiú élhette át ez a csodálatos estét, és szeretné méginkább felvenni a magyar címeres mezt. Remélem, hogy egyszer a magyar labdarúgás visszakerül arra a polcra, ahol korábban volt. Joggal félték az ellenfelek a technikás, váratlan megoldásaiktól, és a közönségszórakoztató futballjáról híres válogatottunktól, klubcsapatainktól. 

- Minek köszönhető ez a győzelemmel felérő döntetlen? A portugál-meccshez képest a magyar válogatott jóval bátrabban futballozott.

- Szerintem annak, hogy többet szerettünk volna focizni, többet birtokoltuk a labdát, még akkor is, ha az eszközeink nem mindig bőségesek. Rossi megtalálta a kulcsot a játékosokhoz, szeretné megérteni őket, bízik a keret tagjaiban és ez viszont is így van. Senkitől nem vár többet, mint a képességei maximuma, azt azonban minimum elvárásnak is tekinti, amit nagyon jó látni.

- A kidolgozott helyzetei ellenére Franciaország a megszokottnál gyengébb teljesítményt nyújtott, vagy a mieink rontották el a világsztárokkal teletűzdelt együttes játékát?

- Az Európa Bajnokságon eddig egyik csapat sem volt képes annyi labdát szerezni, mint a magyar válogatott. Ezt persze sok oldalról lehet vizsgálni, de egyértelműen mutatja a harcos mentalitást, amivel a fiúk rendelkeznek. Sok minden összefügg, lehet a melegre, a szurkolókra, vagy bármire fogni. Az viszont biztos, hogy a gyengébb francia teljesítmény legnagyobb tényezője a magyar csapat játéka volt.

- Ez volt a Európa Bajnokság eddigi legnagyobb meglepetése?

- Az egyik legnagyobb. Azt már most ki lehet jelenteni, hogy eddig nagyon izgalmas Európa Bajnokságot láthatunk, amely tartogathat még meglepetéseket. Reméljük a magyar csapat számára is.

 - Milyen hatással lehet a mieinkre a csoport záró mérkőzésére a megszerzett egy pont?

- Aki ismer az tudja, hogy igazán rajongom a német labdarúgásért, de szerdán este nem fordulhat elő, hogy ne a magyar csapat jó teljesítményéért szorítsak a televízió előtt. Nehezebb dolga lesz a válogatottnak, hiszen a németek sokkal hamarabb és magasabban próbálnak majd labdát szerezni tőlünk, mint azt a franciák tették. Ráadásul, ha nem is teltházzal, mint Budapesten, de ezúttal a hazai pálya a németeket fogja segíteni. A csodálatos magyar szurkolótábor hiánya érződhet majd a mieink teljesítményén. Bízom benne, hogy minden játékos feltöltődött és sok mindent elvisz abból a támogatásból, szeretetből, amit a két hazai meccsen a szurkolóktól kapott.