Hadikék számára ismert a győzelem receptje, hiszen az elmúlt négy pécsi futamból hármat megnyertek, egyszer pedig a második helyezettnek járó serleget kapták meg. A sorozat folytatható, még akkor is, ha a teljes magyar élmezőny mellett a két világbajnokkal is meg kell küzdeni. A nevezési listán ugyanis megtalálható a norvég Mads Ostberg, valamint a cseh Jan Kopecky neve is. 

- A Salgó Rally utolsó körében ismét elkezdtünk egy dolgot a beállítások terén, ami jónak tűnik - árulta el a bajnoki címvédő Hadik András. - Ezt bizonyítja, hogy a ceredi szakaszon is tudtunk gyorsulni, de egyébként is megvan a tempónk arra, hogy optimisták legyünk a hétvégével kapcsolatban. Vélhetően ebbe az irányba haladunk tovább, meglátjuk, hogy mennyire párosul majd jó eredménnyel. Az eddigi futamokból kihoztuk a legtöbbet. A két második helyezés ellenére egyáltalán nem szomorkodunk, hiszen mindenhol kihoztuk a legtöbbet a lehetőségekből. Vezetjük a bajnokságot, jó alapot teremtettünk magunknak az esztendő második felére. Megnyugodni azonban egyáltalán nem lehet. A tőlünk elvárt szinten tesszük tovább a dolgunkat, és bízunk benne, hogy ez a Mecsek Rallyn is kifizetődik.

Hadik András azt is hozzátette, hogy a pécsi hétvége után még nem ér véget az erőltetett menet, mert július közepén Veszprémben folytatódik a bajnokság. Ezután lesz majd egy hosszabb szünet, majd ősszel jöhet az ORB hajrája. Az R5-ös, MK II-es Ford Fiestával versenyző kettős ennek az időszaknak szeretne olyan előnnyel nekivágni, ami reményt adhat a címvédésre. Ehhez azonban az 54. Mecsek Rallyn is az eddig nyújtott megbízható teljesítményre, stabil versenyzésre lesz szükségük a technikás, aszfaltos utakon.

- Egyáltalán nem panaszkodhatunk az eddigi eredményekre, de jó lenne most már ismét nyerni - jelentette ki határozottan a DVTK ralisa. - Várjuk a versenyt, mert a Mecsekben általában jól szoktunk szerepelni. Az előjelek átlagosak, tesszük a dolgunkat. Igyekszünk a lehető legjobban felkészülni és koncentráltan teljesíteni a gyorsasági szakaszokat. A kiírás alapján nagyszerű pályák szerepelnek a programban, ezért jó versenyre számítok. Lényeges lesz, hogy a pályabejárás idején jó munkát végezzünk, mindent pontosan rögzítenünk kell, mert egy ilyen szoros mezőnyben még az apró dolgoknak is lehet jelentőségük.

A DVTK további párosai közül ezúttal Foczkó Ákosért és Madarász Szabolcsért szoríthatunk az 54. Mecsek Rallyn. A fiatal kettős az EVO X-es Mitsubishi Lacerrel az ORC kategóriában lesz érdekelt. Foczkóék tempója megvan a jó szerepléshez, hiszen legutóbb a Salgó Rallyn az utolsó szakaszon a második helyről búcsúztak. Most természetesen szeretnének célba érkezni ebben a rendkívül erős kategóriában. 

Az 54. Mecsek Rally időterve

2021. június 24. (csütörtök)

14:00 – 21:00, hivatalos teszt – Kővágótöttös

2021. június 25. (péntek)

17:00, Rajtceremónia – Pécs, Széchenyi tér
21:03, GY1 – Pécsvárad

2021. június 26. (szombat)

9:58, GY2 – Árpádtető – Orfű/1
11:10, GY3 – Alsómocsolád – Mecsekpölöske/1
11:41, GY4 – Zobákpuszta – Pécsvárad/1
13:52, GY5 – Árpádtető – Orfű/2
15:04, GY6 – Alsómocsolád – Mecsekpölöske/2
15:35, GY7 – Zobákpuszta – Pécsvárad/2
17:46, GY8 – Árpádtető – Orfű/3
18:57, GY9 – Alsómocsolád – Mecsekpölöske/3
19:28, GY10 – Zobákpuszta – Pécsvárad/3
20:15, Ünnepélyes díjkiosztó – Pécs, Széchenyi tér

Az Országos Rally1 Bajnokság jelenlegi állása

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta MK II) 98 pont
2. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 86 pont
3. Kopecky Jan, Hlousek Jan (Skoda Fabia R5) 66 pont
4. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 EVO) 59 pont
5. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) 50 pont
6. Ostberg Mads, Erisken Torstein (Citroen C3 Rally2) 47 pont

Hadik András Mecsek Rally történelme

2020 – Ebben az évben elmaradt a futam
2019 – 1.Hadik András, Deák Attila (Ford Fiesta R5)
2018 – 1.Hadik András, Deák Attila (Ford Fiesta R5)
2017 – 2.Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)
2016 – 1.Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5)
2015 – Idő előbb búcsúzott a futamon
2014 – 4. Hadik András, Kertész Krisztián (Subaru Impreza STi R4)