Láda Balázs Miskolcon született és itt is tanulta meg a jégkorong alapjait. Végigjárta a helyi utánpótlás korosztályokat, majd 17 évesen már a felnőtt csapat kötelékéhez tartozott. A 2002/2003-as idényben az U20-as magyar válogatottal érte el első komoly sikerét, amikor aranyérmet szerzett a Divízió II/B világbajnokságon, tette ezt úgy, hogy a tornán ő szerezte a legtöbb gólt és pontot a hátvédek között. A következő években már meghatározó játékossá nőtte ki magát szeretett klubjának felnőtt csapatában. A 2011/2012-es idény az egyetlen olyan évad, amikor nem Miskolcon jégkorongozott, ekkor a Fehérvár AV19 csapatával az EBEL-ben is szerepelt, valamint Magyar Bajnokságot is nyert. Pályafutásának sok kiemelkedő pillanata közül az egyik szintén ebben az évben következett be, hiszen a Divízió I/A világbajnokságon bronzérmet szerző válogatottban viselhette a címeres mezt. A székesfehérvári idényt követően visszatért szülővárosába és aktív részese volt annak, hogy a csapat évről-évre egyre jobb eredményeket ért el. Ennek egyik csúcsát a 2014/2015-ös évad jelentette, amikor a csapat három aranyat is nyert. Amelyik versenysorozatban elindult, azt meg is nyerte. Első helyen végeztett a bajnokságban, a MOL Ligában, és megnyerte a Magyar Kupát is. Ezek a sikerek a miskolci jégkorongot az ország legjobb csapatai közé emelték és a következő években már a DVTK színeiben további sikerek következtek Láda Balázs számára. További két bajnoki és liga győzelmet és egy Magyar Kupa aranyérmet ünnepelhetett nevelőegyesülete csapatával. Ezt követően 35 évesen is nagy erőssége volt annak a csapatnak, amelyik a szlovák ligában folytatta szereplését és összességében három szezon alatt 157 mérkőzést játszott Európa egyik legerősebb pontvadászatában.

Láda Balázs a 2021/2022-es idényt már nem játékosként kezdi meg, hiszen a klubikon úgy döntött, hogy befejezi játékos pályafutását. Az évek során szerzett tapasztalatait és végzettségét két területen is kihasználhatja, ugyanis a felnőtt csapat general managereként és az U14-es csapat edzőjeként folytatja karrierjét.

- Szezon közben már gondoltam arra, hogy nem lesz folytatás. Az ütközős, impresszív játékot már nem tudtam kivinni a jégre. Örülök, hogy eddig játszhattam a klub színeiben. Hálás vagyok a családomnak, akik nélkül ez nem sikerült volna. Köszönettel tartozom a vezetőségnek, edzőimnek, orvosi stábnak, a csapat mellett dolgozóknak és a szurkolóinknak egyaránt. Boldogan tekintek vissza az elmúlt évekre. Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam, sok jó embert ismerhettem meg. Szerencsés vagyok, hogy sportolói karrieremet követően továbbra is számítanak rám a klubnál és igyekezni fogok, hogy a palánk túloldaláról is hozzájáruljak a DVTK sikereihez. Nagyon sok segítséget kaptam Nagy Ádámtól, Marosi Tamástól és hasznos tanácsokkal látott el a klubnál korábban GM-ként dolgozó Egri Gergő. Fontos feladatomnak tekintem, hogy a klub által kijelölt úton haladjunk, ami magában foglalja a fiatal miskolci játékosok felnőtt bajnokságban való szerepeltetését és a vezetőedző hétköznapi munkájának segítését. Célunk egy olyan – főként miskolci - fiatal közösség kialakítása, akik mindent megtesznek azért, hogy jobbak legyenek és akikért minden mérkőzésre érdemes kilátogatnia a közönségnek - mondta Láda Balázs.

 

A hosszú évek során mutatott példamutató munkáját ezúton is köszönjük és új feladataihoz sok sikert kívánunk! Bízunk benne, hogy a következő évad kezdetekor a szurkolókkal közösen, méltó módon tiszteleghetünk egy példás pályafutás lezárása előtt.

Láda Balázs klubvezetésbe való belépésével a DVTK Jegesmedvék szervezeti struktúrája megváltozik, amiről hamarosan bővebben beszámolunk.

Láda Balázs névjegye

Saját nevelésű játékosként 21 lejátszott szezon a klub kötelékében
Négyszeres magyar bajnok
Háromszoros MOL/Erste Liga győztes
Kétszeres Magya Kupa győztes
Huszanötszörös magyar válogatott
A klub történetében a legtöbb lejátszott bajnoki mérkőzés - 713
A klub történetében a legtöbb bajnoki gólpassz - 176
A 2020/2021-es idényben a DVTK Jegesmedvék legjobb magyar játékosa (Koch Péter díj)