A koncepció továbbra is az, hogy a magyar játékosok mindegyike felelősségteljes szerepet vállaljon egy éremért harcoló csapatban és hosszútávon legyenek meghatározói a diósgyőri női kosárlabda sportnak. A cél emellett hazai pályán az, hogy minden ellenfél - akár az euroligás csapatok- ellen is versenyképesek legyünk, illetve idegenben valós győzelmi esélyekkel lépjen parkettra a hasonló erősségű és persze a gyengébb játékosállománnyal rendelkező csapatok ellen is. 

Néhány új arccal is meg kell majd ismerkednie tisztelt szurkolóinknak az új sportcsarnokunkban, ahol reményeink szerint hamarosan újra nézők előtt játszhatjuk a mérkőzéseinket. A hazai versenysorozatok mellett nemzetközi porondon is megméreti magát a csapat, az előttünk álló idényben Európa Kupa mérkőzéseket tekinthetnek majd meg szurkolóink.

Távozott Pusztai Petra és Chanel Mokango, mindketten máshol folytatják a pályafutásukat, viszont Montai-Vukov Szonja a Sopron elleni elődöntő első mérkőzésén elszenvedett térdszalag szakadása és azt követő műtéti beavatkozás miatt várhatóan ki kell hagyja a 2021-2022-es szezon jelentős részét.

A 2021-2022-es idény keretében Kiss Angelika és Tóth Franka több éves szerződést írtak alá korábban és Medgyessy Dóra csapatkapitánnyal is sikerült egy évet hosszabbítani. 

Az újonnan érkezők közül Bernáth Réka személyében sikerült egy extra külső dobó játékost Diósgyőrbe csábítani. Réka a TF-MTK csapatában játszott az előző években. A 22 éves, 177cm magas bedobó tavaly a magyar bajnokság alapszakaszában 17,36 pontot átlagolt, 47%-kal dobta a hárompontosokat és 84%-kal a büntetőket, emellett leszedett átlagban öt lepattanót és adott 3,5 gólpasszt is.


A DVTK Kosárlabda Akadémiáról két junior korú játékos is a keret tagja lesz. Bár a mögöttünk hagyott idényben Márkusz Lilla és Oláh Fruzsina is rendelkezett NBI/A csoportos játékengedéllyel, sőt Fruzsina pályára is lépett és meg is szerezte első pontját a Zalaegerszeg ellen, viszont a következő évben elsősorban az első csapat keretéhez tartoznak és velük edzenek majd, annak érdekében, hogy a felnőtt mezőnyben is számottevő játékos válhasson belőlük.

A szakmai stáb egy fővel bővül. Völgyi Péter sportszakmaigazgató, Földi Attila vezetőedző, Bozsó Ádám másodedző, Martini-Fodor Csilla erőnléti edző, Dr. Farkas Tamás csapatorvos, Takács Krisztina masszőr és Halász Veronika fizioterapeuta mellé csatlakozik Ábrahám Márta, aki másodedzőként és az U23-as csapat edzőjeként segíti majd a szakmai munkát. Az Erdélyből származó szakember Győrben volt már Völgyi Péter segítője, de dolgozott a PEAC másodedzőjeként is.

Völgyi Péter sportszakmai igazgató:
- mindenképpen meg akartuk erősíteni csapatunkat a következő szezonra. Bár a tavalyi eredménnyel elégedettek lehetünk, szerettük volna stabilizálni a csapatot néhány poszton. Medgyessy Dóri felé az elvárás nem változott, szeretném, hogy továbbra is szíve-lelke legyen a csapatunknak, hatalmas rutinját adja át a fiatalabb generációnak, élményszámba menő gólpasszaival lepjen meg mindenkit, a szorult helyzeteken higgadtan segítse át a társaságot, csapatkapitányként fogja össze a csapatot. 

Bernáth Réka érkezésével bővülnek a támadási opcióink. Vérbeli dobójátékos lévén lehetetlen helyzetekben is tud kosarat dobni, hiányzott egy ilyen tipusú játékos a rotációnkból.
Rékával kapcsolatban türelmesek leszünk, nagy váltás ez a karierjében, fizikálisan kell rengeteget fejlődnie, idő kell majd hozzá, hogy védekezésben is felvegye a csapat ritmusát. 
A csapatépítéssel kapcsolatos további híreink a héten folytatódnak.