Az idei sorozat negyedik hétvégéjén a norvég világbajnok, Mads Ostberg volt a leggyorsabb, végig dominálva tudták megnyerni a futamot. Hadikék azonban ismét nagyszerű teljesítményt nyújtottak, ennek köszönhetően folyamatosan az élmezőnyben autóztak. Ez hozta meg az újabb dobogós helyezést a technikás Pécs környéki pályákon. A Mecsekben begyűjtött 32 pont újabb komoly lépést jelent a nagy cél, a címvédés felé vezető úton. 

- A Mecsek Rally végén derült ki, hogy rossz gumitaktikán voltunk, ezért szakadtuk le valamelyest az éllovas párosoktól - összegezte a futam tapasztalatait Hadik András. - Ha ez nincs, akkor talán szorosabb lett volna a küzdelem, de Ostberget vélhetően akkor sem tudtuk volna megfogni. Nagyon gyors volt, gratulálunk neki. Az Ő példája mutatja meg számunkra, hogy hová lehet még fejlődni, úgyhogy nagyon örülök, hogy ilyen ellenféllel küzdhetek egész évben. 

Kertész Krisztián navigátor kiemelte: idén úgy fest, hogy többször végeznek a második helyen, mint az elsőn. Ezzel azonban nincs semmi baj, mert ha így folytatódik, akkor az esztendő vége nagyon csillogós lehet. 

- Nehezen kezdődött a verseny, mert a sötét szakaszon volt egy-két meleg helyzetünk - tekintett vissza az 54. Mecsek Rally elejére Hadik András. - Nedves és faleveles volt az út, de szerencsére sikerült bekanyarodnunk. Másnap ezért egy kicsit óvatosabb voltam, de az tisztán látszott, hogy ezekre a körülményekre még tesztelnem kell az autóval. Próbáltunk gyorsulni, egy-két dolgot változtatni, folyamatosan kerestem annak a lehetőségét, hogy minél többet hozzak ki az autóból. A végén derült ki, hogy az első és a második körben elgumiztuk magunkat. Nem baj, ilyen a rali. Értékes pontokat gyűjtöttünk, és megőriztük a helyünket az éves abszolút első helyén. Tesszük a dolgunkat tovább, hiszen nincs sok időnk a folytatásig.

Való igaz, hiszen az év ezen részében három hetente következnek egymás utána a futamok. A Mercarius Rally1 Bajnokságban július közepén újabb megmérettetés következik, méghozzá murvás borításon. A mezőny ugyanis legközelebb a Balaton-felvidéken találkozik, az ugyancsak hagyományos Veszprém Rallyn. A DVTK párosai közül az ORC kategóriában Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs is rajthoz állt a Mecsekben, de műszaki hiba miatt kénytelenek voltak idő előtt feladni a küzdelmeket. 

Az 54. Mecsek Rally abszolút végeredménye

1. Mads Ostberg, Torstein Eriksen (norvégek, Citroen C3 Rally2) 1:12:07,1
2. Bútor Róbert, Tagai Róbert (Citroen C3 WRC) +25,9
3. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MK II) +33,6
4. Grzegorz Grzyb, Adrian Sadowski (lengyelek, Skoda Fabia Rally2 EVO) +38,2
5. Velenczei Ádám, Bacigál Igor (Skoda Fabia R5 EVO) +1:38,3
6. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 EVO) +2:35,7

A Mercarius Országos Rally1 Bajnokság állása négy futamot követően

1. Hadik András, Kertész Krisztián (DVTK, Ford Fiesta R5 MK II) 130
2. Ostberg Mads, Eriksen Torstein     (Citroen C3 Rally2)    87
3. Csomós Miklós, Nagy Attila            (Skoda Fabia R5) 86
4. Klausz Kristóf, Csányi Botond        (Skoda Fabia Rally2 EVO) 78
5. Kopecky Jan, Hlousek Jan             (Skoda Fabia R5) 66
6. Osváth Péter, Papp Tamás             (Skoda Fabia R5) 52