- A mutatott forma és a játék alapján mennyire számít meglepetésnek, hogy a címvédő és a regnáló világbajnok is búcsúzott a nyolcaddöntők során?

- Egyértelmű, meglepetésnek számít, hogy a franciák és a portugálok búcsúztak az Európa bajnokságról. Azt azonban látni lehet, hogy a kisebb csapatok technikailag, fizikailag  és taktikai szempontból is felveszik a versenyt az esélyesebb, nagyobb sztárokkal, játékosokkal rendelkező válogatottak ellen.

- A második vonalhoz rangsorolt, de még életben lévő válogatottak közül lehet valamelyik meglepetéscsapat, elődöntős, esetleg döntős résztvevő? Dánia, Svájc, Csehország és Ukrajnak mivel tud eredményes és sikeres lenni ezen a tornán?

- Régen sokkal nagyobb különbségek voltak csapatok közt, ezek a differenciák azonban kezdenek eltűnni,  kiegyenlítődtek az erőviszonyok. A mai futballban már bármi megtörténhet a pályán, sokkal esélytelenebbnek nyilvánított csapatok, szervezett játékkal, jó taktikával felkészülve bármire képesek, ez láthatjuk a tornán is.

- A színvonal szempontjából milyennek ítéled meg az idei Európa bajnokságot?

- Megfelelő a színvonala az Európa bajnokságnak. Számomra kicsit fura látni, hogy vannak mérkőzések, ahol nem lehet annyi néző, mint a stadionok befogadóképessége. Nyilván ez a vírushelyzet országonként eltérő erősségének, megítélésének tudható be. Ettől függetlenül vannak kifejezetten magas színvonalú mérkőzések. A telt házas találkozón pedig a hangulat is minden igényt kielégít. 

- Melyik két csapatot várod a fináléba?

- Nagyon tetszett az olaszok játéka. Rendkívül jó, támadó szellemű futballt láthattunk tőlük, kiváló játékosok alkotják a keretüket. A másik finalista szerintem Anglia lesz, ez az új generáció elérheti, ami a nagy elődök számára nem sikerült.