Tugyi Levente a világbajnokság nyitónapján kezdi meg a versenyzést az egyéni sprint selejtezőjében, míg másnap a sprint váltó tagjaként száll harcba Doksyban.

- Három selejtezőt rendeznek az egyéni sprint számban, ahonnan az első tizenöt-tizenöt versenyző kerül be a döntőbe, így ott összesen 45-en futnak majd. Mindenképpen az a célom, hogy bekerüljek a délutáni fináléba és ott is futhassak. Másnap a két férfi és női versenyzőt magába foglaló sprintváltóban fogok indulni. Ezeken kívül pedig én vagyok a tartalék minden más számban, ha esetleg valaki lesérülne.

A DVTK versenyzője korábban kétszer indult már világbajnokságon, ahol eddig a középmezőnyben zárt, éppen lemaradva a döntőről.

A miskolci tájfutó nem érzi magát olyan formában, mint idén tavasszal, amikor több magyar bajnoki érmet is szerzett, de mindent megtesz majd a jó eredményért.

- Nem tudom azt mondani, hogy olyan formában lennék, mint áprilisban a maratoni versenyek környékén. Mindent megtettem, hogy a lehető legjobb formában kerüljek a vb-re, de sajnálom, hogy nem tudtam a csúcsformámat elérni. Voltak hátráltató körülmények a felkészülés alatt, de mindent meg fogok tenni, hogy jó eredményt érjek el Csehországban.

A tájfutó világbajnokság versenyszámait igazán különleges helyszínen rendezik, ami próbára teszi majd az indulók tájékozódási képességeit is.

- Az első versenyszámot egy erődítményben fogják megrendezni, ami egy nagyon egyedi és különleges terep lesz, ilyen Magyarországon nem is nagyon van. Nagyon specifikus tájékozódási képességeket fog igényelni az egyéni sprint. A vasárnapi sprintváltó pedig városi környezetben lesz, enyhe szintkülönbséggel.