A DVTK kajakosának nem indult zökkenőmentesen a szezonja, viszont a legfontosabb hazai versenyre, az Eb válogatóra, beérett az elvégzett munka.

- A legelső tájékoztató versenyre még nem állt össze minden. - kezdte Orosz Adrienn. - Fejben hibáztam, szóval azután volt egy kis hiányérzetem. A válogatóra viszont sikerült száz százalékosan felkészülni, úgyhogy abban egyáltalán nem volt hiba. Se sérülés, se semmi más nem hátráltatott, minden klappolt.

A fiatal kajakos Szolnokon tette meg az első lépést második korosztályos Európa-bajnoki címe felé, ahol erős mezőnyben szerezte meg az indulási jogot Lengyelországba.

- A magyar női kajakban mindig erős mezőny van, bármilyen korosztályt nézünk, így volt ez a szolnoki válogatón is. A legnagyobb ellenfelem nem volt ott, viszont mindenki más indult, szóval erős mezőnyben sikerült nyerni és kijutni az Eb-re.

Poznanban is kiválóan kezdett a diósgyőri sportoló. Győzött előfutamában, ami egyből a döntőbe repítette, így kihagyva a középfutam küzdelmeit.

- Nagyon örültem, hogy elég nagy fölénnyel sikerült megnyernem az előfutamot, ráadásul a legjobb idő is az enyém volt a másik két előfutamot nézve is. Összességében egy nagyon könnyed, laza futam volt érzésre.

A vasárnapi fináléban nem várt technikai hiba csúsztatta meg a versenyt, de ez sem tudta kizökkenteni Orosz Adriennt, aki rajt-cél győzelmet aratott a K1 200 méter U23-as Eb döntőjében.

- Pont az én pályámon romlott el a rajtgép, úgyhogy egy jó húsz percet még ott kellett állnunk pluszban, amíg megjavították. Levoltam merevedve és egy kicsit ideges is voltam, hogy lemehetne már a futam. Illetve vasárnap délután az én futamom volt az utolsó előtti szám, úgyhogy már elég nyűgös is voltam, de így is sikerült maxot nyújtani. Amikor átszeltem a célvonalat és tudatosult bennem, hogy nyertem azt gondoltam, hogy végre! Már két-három éve erre várok, hogy nemzetközi szinten is tudjak bizonyítani.