A pályafutása harmadik világbajnokságán szereplő Tugyi Levente a szombati egyéni verseny selejtezőjében kezdte meg a versenyzést Doksyban. A diósgyőri tájfutó hiába haladt jó tempóban és ért célba döntőbe jutást jelentő helyen, ám sajnos egy kihagyott ellenőrzőpont miatt nem rangsorolták.

- A célba érkezést követően elégedetten tekintettem vissza a futásomra, de sajnos pár perccel később világosodott bennem, hogy kihagytam egy pontot, ezzel pedig érvénytelen a futásom. - kezdte Tugyi Levente. - Rendkívül bosszantott, mert körülbelül három méterre mentem el a bizonyos pont mellett, csak már fejben a következő átmenetemre fókuszáltam és nem figyeltem eléggé a pontok sorrendjére. Csalódott voltam, mert az időmmel bejuthattam volna a döntőbe, ami a helyzetemhez viszonyítva igazán nagy siker lett volna, de hát jól tudjuk, hogy feltételes módban nem lehet beszélni a sportban.

Másnap a miskolci futó elfelejtve a tegnapi nap hibáját, tiszta fejjel kezdte meg a sprint váltóverseny küzdelmeit. Tugyi Levente végig a középmezőnyben haladva, nagyokat csatázva jó helyen adta tovább a képzeletbeli váltóbotot a magyar csapat következő tagjának, akikkel végül a 12. helyen zárta a versenyt.

- A középmezőnyben több más nemzet futójával együtt mentem ki és végig komoly küzdelem volt köztünk, amiből a legvégén nekem sikerült diadalmaskodni. Az utolsó métereken is előztem le versenyzőket, ezzel is jobb pozícióban adva át a váltást a csapattársamnak. Végezetül a 12. helyen végeztünk, amivel elégedettek vagyunk. Előzetesen a 11. pozíciót tűztük ki célul, de verseny közben a top 10-es helyezésre is nagyon sok esélyünk volt. - zárta gondolatait a többszörös magyar bajnok futó.

Fotó: World Orienteering Championships 2021 Czech Republic - Tomáš Bubela