- A spanyolok büntetőpárbaj, a dánok pedig a hosszabbítás után búcsúztak. Méltó volt a két elődöntő az idei Európa bajnoksághoz?

- Mind a két mérkőzés rettentő izgalmas volt. Nemcsak a szoros eredmény miatt, és nem csak azért mert a végén dőlt el mind a két rangadó. Hanem azért is, mert hatalmas taktikai harcot láthattak a nézők. Mind a négy csapat megdolgozott azért, hogy a legjobb négy közé juthasson, mind a négy csapat megtett mindent, hogy döntőt játszhasson. Szoros, izgalmas mérkőzéseken nem sokon múlt egy spanyol-dán döntő.

- A két finalista vagyis Olaszország és Anglia játékban is felülmulta ellenfelét ezen a két találkozón?

- Az olasz-spanyol mérkőzésen véleményem szerint a mérkőzés iramát a spanyol csapat diktálta. Labdabirtoklási fölényük miatt a játékban felülmulták az olaszokat, több kidolgozott helyzetük is volt, amit nem sikerült gólra. Ennek ellenére igazi közönségszórakoztató játékot láthattunk tőlük. A labdarúgás szépsége azonban, hogy a fegyelmezetten védekező olasz csapat jutott tovább. Az angol válogatott viszont minden téren felülmúlta ellenfelét, viszont a csupaszív dán csapat mindent megtett a továbbjutás érdekében.

- Az angolok és az olaszok is kevés gólt kaptak a torna során. Ebből kiindulva a védelmekről szólhat a vasárnapi finálé?

- A modern futball alapja a stabil és nagyon fegyelmezett védekezés. Mind a két csapat rendkívül magabiztosan engedi az ellenfelét a saját védő harmadába. Kapus szemmel nézve mind a két csapat kiváló kapussal rendelkezik, akik oroszlánrészt vállaltak válogatottjuk eddigi menetelésükből. Mind két együttes komoly hangsúlyt fektet a védekezésre azonban mindezt más játékstílusban teszik. Az is eldöntheti az Európa bajnokság sorsát, hogy melyik csapat védekezési stílusa fog jobban feküdni vasárnap.

- Olaszország 1968-ban tehát nagyon régen nyert Európa bajnokságot, Anglia pedig még soha. Nagy lehetőség áll mindkét válogatott előtt. Mit vársz a döntőtől? 

- Az angoloknak mindig is jó keretük volt azonban valahogy a nagy siker egy világbajnoki címen kívül elkerülte őket. Az olaszok a világ futballjának meghatározó tagjai, még akkor is, ha az elmúlt pár évben némi hanyatlás volt megfigyelhető náluk. Nagyon komoly taktikai csatát várok, szerintem némi tapogatózás után az angolok lesznek kezdeményezőbbek. Döntő lehet, hogy az olasz kontrákat milyen módon fogják levédekezni, illetve hogy Pickford milyen formában fog védeni a döntőn. Éppen Pickford, és az angol kapus képzés miatt az „oroszlánosok” közelebb állnak a szívemhez. Angol győzelmet várok.