Takács Péter a 2013-as év végén távozott Diósgyőrből, azóta futballozott Mezőkövesden, Békéscsabán, Cegléden, Kazincbarcikán, Dorogon és a DEAC színeiben is. A mögöttünk hagyott fél szezonban pedig játékosedzőként a Mezőkövesd Zsóry második számú együttesét irányította az NB III.-ban. Az élet azonban visszasodorta nevelőegyesületéhez, ahol az utánpótlásban kapott megbízatást. Vincze Richárd segítőjeként az U19-es csapat asszisztens edzője lesz a jövőben. 

- Nagyon boldog vagyok, fantasztikus hazatérni - árulta el Takács Péter. - A napi munka során elég sok időt bent töltünk az akadémia falai között, nekem viszont olyan érzésem van, mintha otthon lennék. Nem tudom, más hogy van vele, én teljes mértékben a sajátomnak érzem. Ennek az egész történetnek megvan a maga romantikája. Aktív pályafutásom során sok helyen futballoztam annak ellenére, hogy egyáltalán nem így terveztem. Soha nem akartam elhagyni a DVTK-t, de az élet akkor más irányt mutatott nekem. Közel egy évtized telt el azóta, ám így is tisztán emlékszem az utolsó napomra. Semmi, de tényleg semmi nem úgy nézett ki, mint most. Az is előttem van, hogy ki volt az utolsó ember, akivel kezet fogtam, amikor kiléptem a régi stadionból. Akkor fel sem fogtam, hogy milyen jó volt nekem itt, még akkor sem, ha mindig becsben tartottam azt, hogy a Diósgyőr futballistája lehettem. Azóta már tudom, hogy teljesen más DVTK címeres mezben kifutni a pályára, vagy piros-fehérben edzést tartani, mint máshol. Egyszerűen azért, mert itt a családodért harcolsz, dolgozol, ami mindennél többet ér. 

Az U20-as világbajnokságon szerzett bronzérem után Takács Péter saját bevallása szerint is felkapott játékos volt Diósgyőrben. A saját nevelésű, tehetséges játékost nagyon szerették a szurkolók. A jövő egyik meghatározó labdarúgóját látták benne, aki természetesen abban az időben külföldi karrierben is gondolkodott. A futball azonban egészen más lapot osztott neki, hiszen a DVTK után többnyire másodosztályú együttesekben szerepelt. 

- Olykor-olykor valóban kisiklott a karrierem, amit utólag egyáltalán nem élek meg tragédiaként, mert ezekből a dolgokból rengeteget tanultam - folytatta Takács Péter. - Lassan öt-hat éve abban gondolkodom, hogy edző szeretnék lenni. Nem vagyok még olyan idős, hogy ne futballozhatnék komolyabb szinten is, hiszen egy keresztszalag-szakadást leszámítva a nagyobb sérülések elkerültek. Ugyanakkor már játékosként is igyekeztem edzőfejjel gondolkodni. Állandóan akörül járt az eszem, hogy én vajon milyen taktikát dolgoznék ki az éppen aktuális ellenfelünkkel szemben. Úgyhogy ez a döntés tudatos volt, a felnőtt futball világába pedig játékosedzőként is belekóstolhattam, hiszen Mezőkövesden a második csapatot irányíthattam tavasszal. 

A DVTK hívó szavára azonban szinte egyből igent mondott Takács Péter. Szinte nem is gondolkodott rajta, amikor felkínálták számára az U19-es csapatnál az asszisztensedzői pozíciót. A klub mellett az is külön motivációs tényezőt jelentett, hogy régi barátjával dolgozhat együtt a jövőben. 

- Vincze Richárddal egy hullámhosszon vagyunk, amikor találkozunk rögtön a futballról kezdünk beszélgetni, mérkőzéseket elemzünk, azonnal megtaláljuk a közös témát. Már télen is szóba került az esetleges visszatérésem, ám akkor még Kövesden elvállaltam a második csapat irányítását. A bajnokság végére azonban nagyon elfogytunk, egyáltalán nem volt optimális ez a kettőség, mert a végén már inkább futballista voltam, mint edző. Itt viszont a stáb tagjaként kimondottan a játékosok felkészítésére, a szakmára fókuszálhatok, amit már most nagyon élvezek. 

A közös munkát már megkezdte Takács Péter az U19-es együttessel, de nyilván most még az ismerkedés időszakát élik. Azt viszont már látja a korábbi utánpótlás válogatott játékos, hogy nagyon sok tehetséges labdarúgóval dolgozat együtt. 

- Bízom benne, hogy ebből a korosztályból jövőre akár 2-3 ember is az első csapattal kezdheti majd el a felkészülést, mert ez a legfontosabb célunk – fogalmazott Takács Péter. – Ehhez a fiúknak minden segítséget meg fogunk adni. Nekünk ugyanis itt a DVTK Labdarúgó Sportakadémián az a célunk, hogy mindenkiből labdarúgót faragjunk. Tudjuk, hogy ez lehetetlen, ám nekünk ezt kell szem előtt tartani. Ez a munka egyértelműen a fiatalokról szól. Az a legfontosabb, hogy ők fejlődjenek, és majd a felnőtt mezőnyben teljesedjenek ki. Tudom, hogy bajnokság közben mindenki nézi a táblázatot, figyeli az eredményeket, de náluk nem ez a lényeg. Sokkal fontosabb, hogy kihozzuk azt a tehetséget, ami bennük rejlik. Az is lényeges, hogy nyomot hagyjunk az ellenfelekben. Amikor valaki egy mérkőzés után elutazik Diósgyőrből, akkor azt mondja, hogy a DVTK U19 a futball összes elemében jó. Ügyes játékosaink vannak, azt akarjuk, hogy nálunk legyen a labda, és az ellenfelet minél több futásra kényszerítsük. Minden adott a minőségi munkára, a stáb és a csapat is eltökélt, úgyhogy biztos vagyok benne, hogy jó kis szezon elé nézünk. 

Névjegy

Név: Takács Péter
Születési idő: 1990. január 25.
Születési hely: Miskolc

Pályafutása

Edzői pályafutás

20221/2022 DVTK U19 asszisztens edző
2020/2021 tavasz játékos-edző, Mezőkövesd Zsóry FC II (NB III.)

Labdarúgó pályafutás

2020/2021 tavasz Mezőkövesd Zsóry FC II (NB III.)
2020/2021 ősz Debreceni EAC (NB II.)
2019/2020 Dorog (NB II.) 13/1
2018/2019 Kazincbarcika (NB II.) 20/1
2017/2018 Kazincbarcika (NB II.) 12/5
2016/2017 tavasz Cegléd (kölcsönben, NB II.) 17/0
2016/2017 ősz Békéscsaba (NB II.) 5/0
2015/2016 tavasz Békéscsaba (NB I.) 11/0
2015/2016 ősz Mezőkövesd (NB II.) 12/0
2014/2015 Mezőkövesd (NB II.) 26/12
2013/2014 tavasz Mezőkövesd (NB I.) 11/0
2013/2014 ősz Diósgyőri VTK (NB I.) 7/0
2012/2013 Diósgyőri VTK (NB I.) 23/0
2011/2012 Diósgyőri VTK (NB I.) 12/1
2010/2011 Lombard Pápa (NB I.) 23/4
2009/2010 Diósgyőri VTK (NB I.) 22/0
2008/2009 Diósgyőri VTK (NB I.) 17/2