Ennek érdekében mindent elkövettek az elmúlt hetekben. Aszfaltról murvás viszonyokra építették át az R5-ös, MK II-es Ford Fiestát, és bíznak benne, hogy a legendásan defektveszélyes pályákon sikerrel járnak. 

- A csapat teljes egészében murvára hangolta az autót, de legalább ennyire fontos, hogy fejben nekünk is át kell állni - vélekedett a verseny előtt a regnáló bajnok, Hadik András. - Így egy kicsit nehezebb, hogy évente egy alkalommal megyünk murván, de mivel ez a feladat, ezt kell megoldanunk. Nagyon vigyáznunk kell arra, hogy ne kapjunk defektet, mert adott esetben verseny közben is előkerülnek nagyobb kövek, amire előzetesen nem lehet felkészülni. Tapasztalatunk azonban ezzel kapcsolatban is van, de természetesen minden futam más és  más. Továbbra is fontos a stabilitás, a biztos célba érkezés, hiszen ez jelenthet a bajnoki cím szempontjából értékes pontokat. Az élmezőnyben szeretnénk végezni úgy, hogy ne csináljunk semmi hülyeséget. 

Hadik András szerint a szombati és vasárnapi tíz gyorsaságin a legjobb versenytempójukra lesz szükség, taktikázni majd akkor lehet, ha néhány szakasz után valamelyest kialakulnak az erőviszonyok.

- A  murva egészen más vezetési stílust igényel tőlünk. Sokak szerint jobban megengedi a hibázási lehetőséget, de szerintem akkor lehetünk sikeresek, ha itt is a lehető legpontosabban megyünk – folytatta Hadik András. - Legutóbb a Mikulás Rallyn mentünk ezeken a gyorsokon, mint emlékezhetünk, akkor szereztük meg a bajnoki címünket. Egy esztendővel korábban másodikként zártunk, de korábban voltak sikertelen veszprémi versenyeink is. Bízom benne, hogy most a közelmúlt emlékeit, élményeit tudjuk tovább vinni. Ismét szükségünk van a jó helyezésre, hiszen bár vezetjük a bajnokságot, hibázni nem szabad, mert az ellenfelek azonnal kihasználják.

A DVTK párosai közül ezúttal az ORC mezőnyéből hiányozni fog Friedmann Zsolt. Az EVO IX-es Mitsubishivel utoljára az Ózd-Eger Rallyn indult, ahol kategória harmadik helyezéssel zárt. 

- Munkahelyi elfoglaltság miatt sajnos kimarad számomra az év egyetlen murvás futama - tette hozzá érdeklődésünkre Friedmann Zsolt. – Emellett a navigátor kérdés sincs megnyugtatón rendezve, ezért fájó szívvel, de távol maradok az eseménytől. Az viszont biztos, hogy a hazai rendezésű Európa bajnoki versenyen ott leszek, azt semmi esetre sem hagymám ki. Bízom benne, hogy addig a nyitott kérdések is letisztulnak, és tovább tudok haladni azon az úton, amire májusban Ózdon ráléptem.

Ugyanebben a mezőnyben lesz érdekelt Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs. A DVTK tavalyi Rallye2-es bajnok párosa számára ezzel a technikával újdonság lesz a Székesfehérvár - Veszprém Rally, amire még hónapokkal ezelőtt igyekeztek felkészülni.

- Az év elején egy hosszabb murvás tesztet csináltunk, mégpedig azért, hogy legyen némi fogalmunk arról, hogy mi vár majd ránk majd most Veszprémben - árulta el Foczkó Ákos. - Eddig ugyanis csak minimális tapasztalatunk volt, ezért nagy szükségünk volt arra a napra. Az ORC-ben egyelőre nem úgy alakulnak a dolgaink, ahogy a szezon előtt elterveztük, de természetesen azért dolgozunk, hogy folyamatosan fejlődni tudjunk. Időszerű lenne már célba érni, és megcsípni egy dobogós helyezést, de tudjuk, hogy ezen a helyszínen egyáltalán nem lesz könnyű. Természetesen bizakodóak vagyunk, mindent elkövetünk a siker érdekében, de az is nagyon fontos, hogy el tudjuk kerülni a defektet. Ha ez sikerül, az már félsiker.

A magyar ralibajnokság idei ötödik futama szombaton késő délelőtt kezdődik, aznap összesen négy mért szakasz és egy székesfehérvári Szuperspeciál vár a benevezett közel hatvan párosra. Vasárnap három helyszínen további hat gyorsasági szerepel a programban, a célba érkezett párosokat pedig majd a Veszprém Aréna parkolójában felállított dobogónál köszöntik. 

A 2021-es Székesfehérvár – Veszprém Rally programja

2021. július 17. (szombat)

11:47  GY1 – Nagylőtér/1
12:30  GY2 – Várpalota/1
15:05  GY3 – Nagylőtér/2
15:48  GY4 – Várpalota/2
16:51  SS – Szuperspeciál – Székesfehérvár

2021. július 18. (vasárnap)

09:02 GY5 – Kislőd/1
10:00 GY6 – Hegyesd/1
11:31 GY7 – Kislőtér/1
13:50 GY8 – Kislőd/2
14:48 GY9 – Hegyesd/2
16:19 GY10 – Kislőtér/2
17:03 Céldobogó, Veszprém Aréna

A Mercarius Országos Rally1 Bajnokság állása négy futamot követően

1. Hadik András, Kertész Krisztián (DVTK, Ford Fiesta R5 MK II) 130
2. Ostberg Mads, Eriksen Torstein (Citroen C3 Rally2) 87
3. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 86
4. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 EVO) 78
5. Kopecky Jan, Hlousek Jan (Skoda Fabia R5) 66
6. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5) 52