A koronavírus járvány idején a személyes kapcsolattartás szinte teljesen megszűnt, csupán telefonon vagy az online felületeken konzultáltak egymással a felek. Most viszont ismét lehetőség nyílt a személyes egyeztetésre, amely mindkét oldal számára rendkívül hasznos volt.

- Azért jöttünk a DVTK-hoz, hogy megismerjük az elmúlt időszak eseményeit, a klubnál történt változásokat, akár az edzői stábban történt cseréket – fogalmazott az eszmecsere után Belvon Attila, az U16-os magyar válogatott szövetségi edzője. – Átbeszéltük azt is, hogy a közelmúltban kik szerepeltek diósgyőriként a korosztályos nemzeti csapatokban, és nem titok az sem, hogy a jövőre vonatkozóan ajánlásokat is kértünk az edzőktől. Napi szinten ugyanis ők dolgoznak együtt a tehetségekkel, így előttük ismert a fejlődési ütemük. Természetesen mi is elmondtuk azt, hogy a szövetségnél milyen elvárások vannak, az U-s válogatottaknál kik dolgoznak, emellett a klubot és a szövetséget érintő mindennapi feladatokról is váltottunk néhány gondolatot.

Belvon Attila azt is hozzátette, hogy ezúttal a tíz kiemelt akadémiát látogatják meg, ez a folyamat a múlt héten kezdődött el, most érkeztek a DVTK-hoz.

- Egyik akadémia szakmai munkájába sem szólunk bele, de nyilván átadjuk azokat a tapasztalatokat, amelyeket a nemzetközi futballban látunk – folytatta Belvon Attila. – Inkább azt hoztuk szóba, hogy az egyének kapcsán milyen erősségeket és hiányosságokat tapasztaltunk a válogatott összetartásokon, mérkőzéseken. A képzési irányt a klubnak kell meghatároznia, amivel Diósgyőrben nincs is probléma. Kiváló szakemberek dolgoznak az akadémián, akik nagyon jól tudják, hogy melyek a nemzetközi trendek, mit érdemes követni a napi munka során.

A DVTK Labdarúgó Sportakadémia vezetése és edzői garnitúrája is várta már ezt a lehetőséget. Az egyezetetésen Benczés Miklós sportigazgató, Fogarasi Zoltán akadémiai igazgató, valamint több korosztályos edző is részt vett.

- Nem újkeletú ez a kezdeményezés, hiszen tavaly februárban már jártak az akadémiánkon a szövetségi edzők – utalt vissza egy korábbi találkozóra Fogarasi Zoltán, a DVTK LSA igazgatója. – Utána viszont a pandémia miatt megszakadt a személyes találkozás lehetősége. Ebben az időszakban egyébként is kevés volt a válogatott összetartás, de bízunk benne, hogy a jövőben folyamatosak lesznek a válogatott események, hiszen ez azt jelentené, hogy nem maradnak el az európai korosztályos kvalifikációs tornák, a válogatott kiválasztók, a barátságos nemzetközi mérkőzések és az edzőtáborok sem. Ez a mostani egyeztetés mindenképpen továbblépés jelent majd mindkét fél számára. A megbeszélés folyamán a tapasztalatcsere mellett megismertük azokat a válogatási elveket, melyek szempontként szolgálnak a különböző korosztályos válogatottak felépítésénél. Természetesen elmondtuk mi is, hogy milyen módszerek alapján képezzük a gyerekeket, ennek kapcsán pedig megismertük, hogyan illeszkedhet a mi képzési rendszerünk a korosztályos válogatottaknál megkívánt követelményekhez. Úgy gondolom, hogy rendkívül  hasznos másfél órát töltöttünk el együtt, melynek során sok fontos kérdést tisztáztunk és beszéltünk meg a szövetségi edzőkkel.