A DVTK 19 játékossal foglalta el a soproni főhadiszállást. Nem tartott a csapattal a kapus Bokros Veronika, akinek szerződtetéséről később születik döntés, Balogh Dominika, aki ezen a nyáron biztosan nem lesz a DVTK labdarúgója, valamint sérülés miatt nem utazott el Jáhn Klaudia sem.

Ott van viszont a DVTK edzőtáborában Krisztin Sára, aki 12 év légióskodás után döntött a hazatérés mellett. A válogatott támadó legutóbb a svájci Grasshopper együttesét erősítette. Csatlakozott a kerethez a 22 éves román válogatott középpályás, Geréd Erika, aki a Székelyudvarhelyi Vasas Femina labdarúgója volt az előző idényben. Továbbá a csapattal tartott a 18 esztendős támadó, Mikó Erika, ő az előző évet az NB II.-es Soroksár gárdájánál töltötte.  

A DVTK női labdarúgó csapatára két felkészülési mérkőzés vár ezen a héten. Az elsőt szerda este játssza Ausztriában az együttes az élvonalbeli Südburgenland ellen, míg a hazaindulás előtt Sopronban, a szintén oszták első osztályban szereplő, Neulengbach ellen lép pályára Bém Gábor együttese.

- A tegnapi napon rendben megérkeztünk Sopronba, ahol nagyszerű körülmények között lesz lehetőségünk dolgozni a következő pár napban - mondta el Bém Gábor, a DVTK női labdarúgó csapatának vezetőedzője. - Az edzések mellett fontosnak tartjuk, hogy megmutassuk a játékosoknak mit várunk tőlük, ezért mindennap külön videós foglalkozásokat tartunk, ahol azt a taktikát vázoljuk fel elméletben, amit a pályán igyekszünk aztán gyakorolni. Két felkészülési mérkőzést játszunk, két jó osztrák élvonalbeli ellenféllel, ahol minden játékosnak lehetőséget adunk a bizonyításra. Sok az új játékos a csapatban, a stáb is megváltozott, így a csapatépítés szempontjából is fontos, hogy együtt tudjuk tölteni ezt a hetet.

A DVTK edzőtáborba elutazó kerete

Kapusok
Ádám Anna
Böröcz Bettina
Schildkraut Fruzsina

Mezőnyjátékosok
André Antónia
Balázs Csilla
Bradić, Biljana
Boros Kinga
Barker, Hanna
Geréd Erika
Horváth Lili
Krisztin Sára
Lovász Emma
Palama, Maria
Mikó Erika
Nagy Melinda
Sain Anna
Bianca, Sandu
Vig Klaudia
Voila, Chrysanthi

A felkészülés programja

2021. július 2., péntek (DVTK Medical)
Orvosi vizsgálatok és fizikai állapotfelmérés

2021. július 5., hétfő (DVTK Edzőközpont)
9:30 A felkészülés kezdete

2021. július 21., szerda (Ausztria)
19:00 Südburgenland - DVTK (Ausztria, 1. osztály)

2021. július 24., szombat (Sopron)
10:00 DVTK - Neulengbach (Ausztria, 1. osztály)

2021. augusztus 1., vasárnap (Szabadka)
10:00 Spartak Subotica (Szerbia, 1. osztály) - DVTK

2021. augusztus 7., szombat (DVTK Edzőközpont)
16:00 DVTK - Fehérvár FC (NB II. Nyugati-csoport)

Simple Női Liga

2021. augusztus 14/15.
A Simple Női Liga 1. fordulója (sorsolás később)