A nemzetközi kosárlabda szövetség (FIBA) tájékoztatást adott az előttünk álló évad Európa Kupa lebonyolításáról. Terveik szerint a lebonyolítási forma hagyományos hazai és idegenbeli mérkőzések sorozata lesz, de sorsolás előtt megvizsgálják majd az egészségügyi helyzetet, az esetleges korlátozásokat és döntenek majd.

61 klub vesz részt a versenysorozatban, talán egy szezonban sem akadt még ennyi jelentkezőre példa korábban. 36 együttes - köztük a DVTK is - előző évek saját nemzetközi szereplése, valamint hazai bajnokságukban előző szezonban elért helyezése alapján a csoportküzdelmekben kezdi a szereplést, a többiek szeptember 23-án és 30-án selejtezőt játszanak majd.

Területi elven nyugati és keleti konferenciára osztották a résztvevő csapatokat, Magyarország ebben a szezonban keletre került orosz, török, lengyel, görög, fehérorosz, ukrán, szerb, izraeli és svéd csapatok társaságában. 
Magyarországot a DVTK mellett a Győr, a Csata és a PEAC képviselik, e két utóbbi selejtezővel kezdi az Európa Kupát, illetve az Euroliga selejtezőjében érdekelt Szekszárd csatlakozhat ide, ha nem nyerné meg a selejtező csoportot a török Kayseri és a romániai Sepsiszentgyörgy előtt.

A selejtezők párosításainak és a csoportok sorsolását augusztus 19-én tartlák Münchenben, az mérkőzésidőpontok véglegesítésre augusztus 24-én videokonferencia keretében kerül sor.

Az Európa Kupa csoportköreinek hivatalos játéknapja csütörtök, dátumai peig október 14., 21. és 28., valamint november 4., 25. és december 2.