- Az elmúlt négy esztendőben a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémián dolgoztam. Először az U19-es csapat asszisztens edzőjeként, utána pedig alacsonyabb korosztályokban voltam vezetőedző – fogalmazott érdeklődésünkre Kádár László. – Ebből a szempontból megmaradt az állandóság, hiszen ismerős lesz számomra a bajnokság, viszont Diósgyőrben egy teljesen új kihívás vár rám. Más gyerekek, új környezet, új szakmai vezetés, új taktikai periodizációs programban. Ennek a korosztálynak viszont ismerem az életkori sajátosságait, ezért bízom benne, hogy nagyobb meglepetés ezen a téren nem fog érni. 

Kádár László szerint az U16-os csapatnál figyelni kell arra, hogy ezek a gyerekek egy olyan korosztályba lépnek be, ahol mentálisan kicsit érzékenyebbek, fizikálisan pedig elkezdenek a korábbiakhoz képest jobban érni. Ezt minden nap, valamennyi edzésen és mérkőzésen szem előtt kell tartani a következő idényben. Ehhez nagyon sok személyes elbeszélgetés, megértés szükséges a fiatalok irányába. Nem csak a vezetőedző, hanem a velük foglalkozó összes sportszakember részéről. 

- Nagyon fontosnak tartom, hogy stábként jól működjük együtt a kollégákkal, mert csak így tudunk a gyerekekkel kellő minőségben foglalkozni  – folytatta Kádár László. – A lehető legtöbbet szeretnénk nyújtani a fiúknak azért, hogy sikeresek legyenek a pályán belül és azon kívül egyaránt. Hogy mit értek ezalatt? Lényeges, hogy a ránk bízott játékosok egyénileg a fejlődjenek, hiszen nekünk az az elsődleges feladatunk, hogy jó labdarúgót neveljünk belőlük. Erősítsük az erényeiket és fejlesszük azokat a tulajdonságokat, ahol hiányosságot látunk. Szeretnénk elérni, hogy a hétközben gyakorolt dolgok a mérkőzéseken készségszinten jöjjenek elő belőlük úgy, hogy közben a pályán történő egyéb eseményekre is figyelni tudjanak. 

A Diósgyőri VTK U16-os együttese az alapcsoportban kezdi meg a következő bajnokságot. Ettől függetlenül itt is kemény és kiélezett mérkőzések várnak a piros-fehér fiatalokra. 

- A bajnoki találkozókat az ő esetükben is eszköznek tekinthetjük. Ekkor mérhetjük le ugyanis, hogy az edzéseken tanult dolgokat milyen szinten tudják megvalósítani a gyerekek – szögezte le Kádár László. – Nagyon fontos, hogy a hétfőtől péntekig történő munka az elvárt szintű legyen, hiszen az ellenfelekkel szemben csak így tudnak majd jól szerepelni. Az eredmény másodlagos, futballban mutassanak olyan erényeket, amit később majd a felnőtt labdarúgásban tudnak kamatoztatni. Ezek a fiúk egész biztos, hogy minden esetben győzelmi szándékkal lépnek majd pályára. Nem szükséges még többször a fejükbe sulykolni ugyanezt. Lesznek majd különböző hibák, biztos találkozunk rossz megoldásokkal, hiszen ebben a korban még csiszolódniuk kell. A legfontosabb az, hogy az adott szituációt, játékhelyzetet felismerjék, és ezeket a DVTK játékmodelljének, stílusának megfelelően meg tudják valósítani a pályán. Még pedig mérkőzéskörnyezetben, az ellenfél nyomása alatt, mert hosszú távon így tudnak majd érvényesülni akár a DVTK felnőtt csapatában, vagy más neves hazai, esetleg külföldi klubban. 

Névjegy

Név: Kádár László
Születési idő: 1991. 09. 14.
Születési hely: Debrecen

Pályafutása

Edzői pályafutás

2021/2022 DVTK Labdarúgó Sportakadémia, U16 vezetőedző
2020/2021 Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, U16 vezetőedző
2019/2020 Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, U14 vezetőedző
2018-2019 Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, U12 vezetőedző
2017/2018 Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, U19 pályaedző
2012/2016 Mészöly Focisuli-MTK, U6-U12

Labdarúgó pályafutás

2012/2013 Magyar Testnevelési Egyetem (BLSZ I)
2011/2012 tavasz Magyar Testnevelési Egyetem (BLSZ I)
2011/2012 ősz ESMTK Labdarúgó Egylet (NB II)
2009/2011 Hajdúböszörményi TE (NB II)
2007/2009 Hajdúböszörményi TE (NB III)

Tanulmányok

2018 Testnevelési Egyetem: PHD hallgató
2016/2017 Universidad Europea De Madrid Master in talent identification and development in soccer (Real Madrid Egyetem
2014/2018 Testnevelési Egyetem – Testnevelő - gyógytestnevelő tanár (MA)
2013/2014 Universidad Pablo de Olavide (Erasmus, Sevilla)
2011/2014 Testnevelési Egyetem – Testnevelő-edző (BSC)