- Mennyiben lesz más televíziós szempontból az NB II., mint az NB I.?
- A mérkőzések egy része semmiben nem fog különbözni egy NB I.-es meccstől, sőt. Biztos vagyok benne, hogy a 2. fordulóban például a DVTK - Vasas rangadó több nézőt fog vonzani az M4 Sporton hétfőn este, mint sok hétvégi NB I.-es meccs. Ugyanakkor arra készülünk, hogy lesznek olyan találkozóink is, amelyeket nem közvetít a televízió, így ezt a klubnak kell majd megoldania. Ha a DVSC vagy a Vasas tavalyi mérkőzéseiből indulunk ki, akkor ez körülbelül a meccsek több mint a felét jelenti. Hetek óta egyeztetünk az MLSZ és az MTVA munkatársaival, hogy minden kritériumnak megfeleljünk és már a Csákvár elleni idegenbeli mérkőzést is megfelelő színvonalon tudjuk majd sugározni a DVTK YouTube csatornáján. Minden találkozó előtt hivatalosan kérvényezni kell a közvetítési jogok tulajdonosától, hogy engedélyezzék számunkra a közvetítést. Ráadásul az idei évtől ezért fizetnie is kell a kluboknak egy meghatározott összeget mérkőzésenként, így ez többletköltséget is jelent, de ezt természetesen vállalja a klub.

- Apropó televíziós közvetítések. Sokan nehezményezték, hogy az M4 Sport hétfő estére tette az NB II.-es mérkőzéseket. A klubnak ebbe nincs beleszólása?
- A közvetítési jogok tulajdonosa azért is fizetett ki nagyon sok pénzt a szövetségnek, hogy adott esetben eldönthesse, melyik mérkőzést mikor szeretné közvetíteni. Ebbe a kluboknak nincs beleszólási lehetősége. Kivételes esetben persze tudunk kéréseket megfogalmazni, hiszen kiváló a kapcsolatunk az M4 Sport vezetésével, de ebben az esetben el kell fogadnunk, hogy a televízió hétfő esténként is adja majd a meccseinket. Tudom, hogy sokan nem fognak tudni ezért a helyszínen szurkolni, ezt nagyon sajnálom, viszont remélem, hogy az M4 Sport televízió képernyőjén keresztül egy egész ország láthatja, ahogy legyőzzük a Vasast.

- A klub által közvetített meccseket úgy kell elképzelni, mint egy felkészülési mérkőzés, vagy egy kupameccs közvetítését?
- Egyelőre igen. Azzal a különbséggel, hogy minden mérkőzésre elutazik majd a klub saját kommunikációs csapatával egy kommentátor is, akinek a tolmácsolásában élvezhetik majd a DVTK szurkolói az összecsapásokat. Marosréti Ervin hangját hallhatjuk majd a meccsek alatt. Ervin lassan egy éve látja el a DVTK LSA kommunikációs teendőit, valamint ő a Magyar Rádió Borsod-Abaúj-Zemplén megyei tudósítója is, évek óta hallani a hangját a körkapcsolások alkalmával, így kellő gyakorlattal rendelkezik. Mellette lesz egy tapasztalt kollégánk, Demcsik Iván, aki nem csak a kamerát kezeli, hanem a közvetítések biztonságáért is felel. Iván 25 évig dolgozott a Miskolc Televízióban és Miskolci Regionális Televízióban vezető technikusként, illetve műszaki vezetőként. Lassan 10 éve van a klubnál, számtalan mérkőzést rögzített már, ha ő nem tud megoldani egy műszaki problémát, akkor ott tényleg nagyon nagy a baj. A szakemberek mellett pedig folyamatosan fejlesztjük a műszaki hátteret is, így biztosan nem maradnak a szurkolók közvetítés nélkül.

- Mi a helyzet az összefoglalókkal, ha valaki esetleg lemarad a YouTube közvetítésről?
- A kluboknak a másodosztályban nem csak joga van ahhoz, hogy összefoglalót készítsenek a mérkőzésekből, hanem ez egyenesen a klubok feladata, hiszen az M4 Sportnak erre nincs kapacitása. Így minden találkozó után munkatársaink fognak készíteni egy összefoglalót. Ez a pár perces videó azonban az MLSZ és a jogtulajdonos előírásai szerint - hiába készül el hamarabb - csak a lefújást követő leghamarabb 24 óra múlva publikálható a DVTK hivatalos csatornáin. Az általunk közvetített mérkőzések teljes felvétele egyébként 30 napig érhető majd el a DVTK YouTube csatornáján, ezt követően a közvetítési jogok tulajdonosának kérésére el kell azt távolítanunk.