A harmadik éve L’Aquila közelében megrendezésre kerülő világbajnokságon Németh Luca, Rokonay Szonja, Kovács Máté és Iván Levente képviseli majd a DVTK-t a válogatottban. Az U18, U20 és U23-as kategóriákban két-két versenyt rendeznek. Elsőként az úgynevezett vertikál számot, ami 3,5 kilométer hosszú és 1000 méter szintemelkedést tartalmaz, míg a másik, a sky versenyszámban, 22 kilométeren keresztül 2260 méter szintemelkedést kell leküzdenie a futóknak. Külön nehézséget fog jelenteni az oxigénhiányos állapot, mivel a verseny 1000 méterről indul és néhol 2500 méterig is felfutnak az indulók.

Iván Levente és Rokonay Szonja ennek kapcsán, tátrai és ausztriai edzőtáborral készült a technikás hegyi környezetre, amely körülményekre itthon nem sok alkalmuk volt edzeni.

Kovács Máté élete első vb-jére készül, két elmaradt nemzetközi verseny után. A fiatal futót habár sérülés hátráltatta, de úgy érzi készen áll a versenyre.

Németh Luca 2018-ban és 2019-ben is képviselte már Magyarországot a világbajnokságon, ahonnan eddig öt bronz- és egy ezüstérmet szerzett. A DVTK futója elégedett az elvégzett edzésmunkájával és ezúttal is azon lesz, hogy minél jobb eredményt érjen el.