Merkantil Bank Liga 1. forduló

Aqvital FC Csákvár - Diósgyőri VTK 0-1 (0-1)

Felcsút, Pancho Aréna, 600 néző. Játékvezető: Derdák Marcell (Kiss Balázs, Sinkovicz Dániel).
Csákvár: Auerbach - Csirmaz, Vaskó, Dulló, Bencze M. - Torvund, Mészáros D., Bakos, Baracskai - Takács T., Murai. Vezetőedző: Mónos Tamás. 
DVTK: Póser - Polgár, Szatmári, Szűcs K., Bokros Sz. - Szeles, Zsemlye - Könyves, Molnár G., Németh Má. - Horváth Z. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Csere: Németh Má. helyett Eperjesi az 53., Mészáros D. helyett Magyar Zs. a 64., Bokros Sz. helyett Bárdos a 68., Baracskai helyett Sejben a 73., Torvund helyett László N. és Murai helyett Vörös a 83., Horváth Z. helyett Hornyák és Molnár G. helyett Zsolnai a 85. percben.
Sárga lap: Bencze a 24., Vaskó a 39., Bokros Sz. az 56., Dulló a 60. percben.
Gólszerző: Könyves (0-1) a 32. percben.


Kulcspillanatok

32. perc: Molnár szabadrúgásával Könyves Norbert lépett ki, lerázta a védőjét, majd amikor már csak Auberbachhal állt szemben, a kapuba lőtt, 0-1

Edzői értékelések

Mónos Tamás: - Az első harminc percben nem azt a játékot nyújtottuk, amit elterveztünk, de utána magunkhoz tértünk. A második félidőben egészen jól játszottunk, a kapujához szögeztük a DVTK-t, sajnos gólt nem tudtunk szerezni, de jó úton indultunk el.
Kondás Elemér: - Azt kaptuk ettől a mérkőzéstől, amire számítottunk: nagyon nehéz találkozó volt, mert ahogy korábban is említettem, jó csapat a Csákvár. Az első félidő játékban jobban tetszett, akkor több helyzetet is értékesíthettünk volna, de a második félidő elején is mindjárt megvolt a gólszerzési lehetőség, amivel lehűthettük volna a kedélyeket. 
Utána ahogy számítottunk is rá, a Csákvár mindent egy lapra feltéve támadott a pontszerzésért, illetve egy patinás csapat ellen mindenki kettőzött erővel akarja megmutatni a tudását. Benyomtak minket, mert a mérkőzés ezen szakaszában egy kicsit jobban meg kellett volna becsülnünk a labdát. Rengeteg beadás érkezett oldalról a kapunk elé, ezt nagyon jól csinálta ellenfelünk, a mi védelmünk pedig ezek hatástalanítását oldotta meg. Végül Póser Dánielnek egyetlen bravúrt kellett bemutatnia.
Az U20-as játékos posztján azért esett Zsemlye Balázsra a választás a fiatalok közül, mert Jurek Gábor a héten a válogatottal készült, csak csütörtökön csatlakozott újra hozzánk, illetve úgy ítéltem meg, hogy a Csákvár ellen masszívabbnak kell lennünk, ami be is bizonyosodott. Balázs játéka teljesen rendben volt.
Fontos, hogy gól nélkül tudtuk lehozni a találkozót, főleg idegenben, mert az idegenbeli mérkőzések mind ilyen nehezek lesznek. Mindent egybevéve mégis az a legfontosabb, hogy megszereztük a három pontot.