Augusztus 7-én, a városi sprint számmal vette kezdetét a szenior tájfutó világbajnokság, ahol mind a tizenkét DVTK induló bejutott a másnapi döntőbe saját kategóriájában, Zsigmond Judit, Hegedüs Ágnes, Szörényi Gábor András, Kottman Dezső, Zsigmond Száva, Várady Szilvia, Karczag Tamás, Héjjas Attila, Halona Gergely, Vas Gábor, Fedorcsák Eszter és Demeter Zsolt személyében. A fináléban a dobogóhoz legközelebb Zsigmond Judit volt, aki a negyedik helyen végzett a W50-B kategória versenyében.

A belvárosi nyitány után az erdőé és a közép, illetve a hosszútávé volt a főszerep, ahol hat diósgyőri futó is döntőbe jutott. Zsigmond Száva a W35-A kategória középtávú versenyében a harmadik helyen tudott célba érni, ezzel megszerezve a DVTK egyetlen érmét a világbajnokságról. A diósgyőri tájfutó a záró számban, hosszútávon, szintén közel volt a dobogóhoz, ahol végül az ötödik helyen végzett, míg Kottman Dezső az M40-A kategória versenyében a hatodik helyen zárt.

- Nagyon jó lehetőségnek tartottuk mindannyian, hogy Magyarországon került megrendezésre ez a világverseny, plusz motivációt jelentett a szenior és masters versenyzőknek. Továbbá már áprilisban biztossá vált, hogy mindenképp megrendezik a vb-t, így nyugodtan készülhettünk. - kezdte az élete első világbajnoki érmét szerző Zsigmond Száva. - Az én felkészülésem egy hajlító közeli sérülés miatt közel sem volt zökkenőmentes. A sprintszámban az „A” döntőbe jutás volt a célom, ami sikerült, a döntőben a nyolcadik lettem, ami egy szép helyezés, de volt problémám a térképpel, amivel egy percet buktam. Az erdei számokban a hőség jelentett a legnagyobb nehézséget. A középtáv döntőjében nem volt nagy hibám, viszont a táv végére elfáradtam. Két ellenőrző ponttal a vége előtt még a második helyen álltam, de végül harmadik lettem. Nagyon örülök, hogy világbajnoki érmem van, de még egy kicsit keserédes a pár másodperces hátrány miatt. A hosszú távú versenyben az utolsó előtti ellenőrzőpontig technikailag egy szinte tökéletes versenyem volt, ott viszont sajnos hibáztam és négy percet veszítettem. Az itt elért ötödik hely is nagyon jó eredmény, csak megint ott van az, hogy ismét a legvégén, egy olyan hiba miatt, amit sosem csináltam korábban.