Legutóbb Veszprémben a címvédő Hadik András, Kertész Krisztián páros nagyot bukott, ami nyílttá tette az elsőség sorsát. A szintén borsodi Csomós Miklós, Nagy Attila kettőssel ugyanis most gyakorlatilag egyformán állnak, így a hétvégi Vértes Rally, valamint az októberi Rally Hungary dönti el ezt a külön párharcot. Szerencsére komolyabb baj nem történt a párossal, igaz az R5-öst gyakorlatilag újjá kellett építeni, és a hajrában egy biztosnak tűnő második helyezést dobtak el maguktól, ami természetesen nagyon hiányzik az éves összetett szempontjából.

- Az történt, ami ilyenkor általában lenni szokott – tekintett vissza az előző futam hajrájára Hadik András. -  Gyorsabban mentem a kelleténél, és ez lett belőle. Nagyot buktunk, de utólag már nem szeretek visszafele tekinteni. Megtörtént, benne a mi sportunkban. Túl vagyunk rajta, úgyhogy most már csak előre nézünk. Az elmúlt hetekben pihentünk, igyekeztünk egy kicsit feltöltődni az előttünk álló feladatokra, a csapat viszont kőkeményen dolgozott. Veszprémből ugyanis hazahoztunk egy romhalmazt, amit újjá kellett építeni. A fiúk szokás szerint jó munkát végeztek, minden tőlük telhetőt megtettek, a Ford ismét indulásra kész.  

Hadik András szerint mint minden autóverseny, a soron következő Vértes Rally is tartogathat buktatókat. A közeg és a gyorsasági szakaszok ismertek számukra, ebből a szempontból nem érheti őket meglepetés. Vannak viszont olyan dolgok, amire nagyon oda kell figyelniük a következő magyar bajnoki futamon.

- Nagyon szeretem ezt a versenyt, már évek óta stabilan szerepel a naptárban – folytatta a tavalyi abszolút magyar bajnok. – Annak pedig kimondottan örülök, hogy két napos lesz a futam, így jó sok pontot lehet gyűjteni. Igaz, ennek van egy másik oldala is, ezt ugyanis el is lehet veszíteni. Erre azonban gondolni sem akarok. Éppen ezért a pályabejárásra és a tesztelésre nagy hangsúlyt fogunk fektetni. A Vértes Rally első napja meghatározó lesz. A versenyt nem dönti el, de az Oroslány és Pusztavám közötti, közel 18 kilométeres szakaszt háromszor is teljesíteni fogjuk. Itt jelentős előnyt vagy hátrányt lehet szerezni a többiekkel szemben. Érdekessége ennek a pályának, hogy nagyon csúszik, amire ugyancsak oda kell figyelni. Ráadásul másnap ennek a hetven százaléka visszafelé is szerepel a programban, úgyhogy tényleg meghatározó része lesz a viadalnak.

Hadik András és Kertész Krisztián előnye a bajnokságban tehát a veszprémi bukással elolvadt. Innentől kezdve nincs több hibázási lehetőség, ellenkező esetben ugyanis az is sokba kerülhet.

- Többször voltunk már hasonló helyzetben - utalt vissza a DVTK ralisa. - Természetesen nem örülünk, hogy az előnyünk elolvadt, de így sincs veszve semmi. Két kőkemény verseny még előttünk áll, ahol megszerezhetjük a bajnoki címet. Eddig is keményen dolgoztunk, ezután is így teszünk. Azt előre tudtuk, hogy nem adják majd ingyen, mert a magyar bajnokság pokolian erős. A Vértes Rallyn is szoros, izgalmas, kiélezett küzdelemre számítok, amiből reményeink szerint mi jövünk majd ki jól.

A DVTK többi párosai közül ezúttal Foczkó Ákos és Madarász Szabolcs nevezett a Dunán-túli futamra. A korábbi Rally2-es bajnok egység az EVO X-es Mitsubishivel a szokásoknak megfelelően az ORC sorozatban érdekelt. 


A Vértes Rally programja

Augusztus 28., szombat

14:49 GY1 – Oroszlány/1
16:25 GY2 – Oroszlány/2
17:30 GY3 – Oroszlány/3

Augusztus 29., vasárnap

09:01 GY4 – Pusztavám/1
09:31 GY5 - Kőhányás/1
10:23 GY6 – Guttamási/1
12:26 GY7 – Pusztavám/2
12:56 GY8 – Kőhányás/2
13:47 GY9 – Guttamási/2
15:39 GY10 – Pusztavám/3
16:09 GY11 – Kőhányás/1
17:00 Díjkiosztó ünnepség, Mór

A Mercarius Országos Rally1 Bajnokság állása

1. Hadik András, Kertész Krisztián (Ford Fiesta R5 MK II) 130 pont
2. Csomós Miklós, Nagy Attila (Skoda Fabia R5) 130
3. Klausz Kristóf, Csányi Botond (Skoda Fabia Rally2 EVO 103
4. Ostberg Mads, Eriksen Torstein (Citroen C3 Rally2) 87
5. Turán Frigyes, Bagaméri László (Volkswagen Polo R5) 82
6. Osváth Péter, Papp Tamás (Skoda Fabia R5) 75