Leány Országos U15-ös bajnokság, 1. forduló

ETO FC Győr LU15 - Diósgyőri VTK LU15 2-1 (1-0)

Győr, ETO Stadion, 30 néző. Játékvezető: Füredi Gyula.

ETO FC Győr LU15: Bán Z. - Stróbli K., Domján Cs., Halmai I., Szabó P., Kovalter R., Hordós N., Krasznai Z., Büki L., Tóth Sz., Ézsely L. Vezetőedző: Újvári Krisztina.

Diósgyőri VTK LU15: Galambvári O. - Horváth K., Képes J., Plopp G., Balogh M., Magos L., Nagy E., Képes K., Keczán F., Mezőssy M., Szilvási N. Vezetőedző: György Gábor.

Csere: Keczán F. helyett Magyar A. a 9., Mezőssy M. helyett Sándor L. a 41., Magos L. helyett Farkas N. a 41., Horváth K. helyett Kádas D. a 62., Plopp G. helyett Fekete É. a 62., Stróbli K. helyett Kristofori A. a 68., Szabó P. helyett Kéri E. a 71., Krasznai Z. helyett Fligh V. a 78. percben.

Gólszerző: Tóth Sz. (1-0) a 35., Hordós N. (2-0) a 43., Balogh M. (2-1) az 53. percben.

Újvári Krisztina: - Az új szezon első bajnoki mérkőzésén mindkét csapat óvatosan kezdett, tapogatózó játék folyt a pályán. Ebben a helyzetben ez érthető volt, aztán mi domináltunk, a DVTK inkább a védekezésre összpontosított. Egy szabadrúgás után sikerült betalálunk, majd a fordulás után növeltük az előnyünket. Ezután a DVTK letámadott, beszorított minket, de szerencsére egy gólt meg tudtunk tartani az előnyünkből. A vendégek is jól futballoztak, gratulálok mindkét csapatnak.

György Gábor: - A játékosok számára nagy öröm volt, hogy végre tétmérkőzésen léphettek pályára. Az akadémiai alapelveket szem előtt tartva igyekeztünk felépíteni a játékunkat. A találkozó maximálisan szolgálta a játékosok fejlődését. Csak dicséret illeti a lányokat. További sok sikert kívánunk az ETO-nak, és jobbulást Keczán Fruzsinának, aki sajnos sérülést szenvedett az összecsapáson.