Snežana Bogićević ujjsérülése még nem jött rendbe a mai mérkőzésre, így őt továbbra is nélkülöznie kellett Földi Attila vezetőedzőnek. Bár a tegnapi nappal ellentétben ma repülőrajtot vettek a piros-fehérek egy 7-0-ás rohammal, ám a negyed végére felülkerekedtek a tolnaiak és az első negyedet 9 ponttal megnyerték a vendéglátók. A második negyedet Gereben büntetői nyitották, ami már sokkal kiegyenlítettebb játékot hozott, ám a szünetre így is jelentős, 13 pontos kék-fehér előnnyel vonultak csapatok. A harmadik negyedet Medgyessy egy triplával kezdte, és ezt a játékrészt sikerült koncentrált játékkal meg is nyerni. A záró tíz percben a nézők az előző két etaphoz hasonlatosan kiegyenlített játékot láthattak, ahol is zárómomentumot Aho két büntetőpontja jelentette. Csapatunk legeredményesebb játékosa az előző mérkőzéshez hasonlatosan a 16 pontot és 8 lepattanót összeszedő Milica Jovanović volt.

52. Sió Kupa - Szekszárd

DVTK - Atomerőmű KSC Szekszárd 60-74 (14-23, 15-19, 16-14, 15-18)

Szekszárd, Szekszárdi Városi Sportcsarnok, 300 néző
Játékvezetők: Cziffra, Papp, Propszt‎

DVTK: Aho 9/3, Medgyessy 9/3, Jovanović 16/3, Kiss, Green 8,Csere: Kányási 7/3, Bacsó, Tóth, Vég-Dudás, Márkusz, Bernáth 11/9. Vezetőedző: Földi Attila
Atomerőmű KSC Szekszárd: Gereben 5, Friskovec 9/9, Mànyoky 8/6, Goree 4, Milic 29 Csere: Miklós, Bálint 9/3, Krnjic 10, Horváth. Vezetőedző: Djokics Zseljko

Edzői értékelés

Földi Attila: Ez a mérkőzés már több kívánnivalót hagyott maga után, több hibánkra és hiányosságunkra mutatott rá, így ezekre a jövőben sokkal jobban kell fókuszálnunk. Szerencsére még van időnk ezeknek, mint például a lepattanó játékunknak a javításán dolgozni, továbbra sem az eredményre helyezzük a hangsúlyt. Ilyenkor kellenek az ilyen meccsek, ez egy jó lecke volt. Az ilyen tornák nagy előnye, hogy holnap már lehetőségünk is nyílik a javításra.

A piros-fehérek a torna zárónapján a ELTE BEAC Újbuda ellen lépnek pályára, szeptember 2-án, 15:00-kor. A mérkőzés a Atomerőmű KSC Szekszárd yotube csatornáján élőben követhető lesz.