- Rendkívüli esemény a mai - kezdte Papp Zoltán, a Volkswagen márkaigazgatója. - A Volkswagen egy gyári megállapodást kötött az UEFA-val néhány évvel ez előtt. A nyári Európa-bajnokságon is tetten érhető volt az a közösségépítő erő, ami a futballban és a többi látványsportágban is elérhető. Ha mi márkaként gondolkodunk arról, hogy hogyan tudunk tömegeket elérni, akkor ennek a legegyszerűbb módja a látványsportágakban való megjelenés. Ha szeretnénk nagyon szem előtt lenni Borsod-Abaúj-Zemplén megyében és a régióban, akkor a DVTK erre a legjobb választás. Óriási lehetőség számunkra, hogy visszatértünk, ezt nyugodtan mondhatom a Miskolc Autó nevében is. Fontos kiemelni, hogy nem csak egy szakosztályt támogatunk, így remélem, hogy segíteni tudunk abban, hogy a DVTK elérje a kitűzött célokat. Egy nagyon rövid időszakot nem számítva, idestova tíz évre nyúlik vissza ez az együttműködés a Miskolc Autó és a klub között, ez nagyon megbecsülendő, hiszen ritka az ilyen partneri viszony és külön örülök, hogy ebben a Miskolc Autó is tevékeny rész vállalt. Ezúton szeretnék a klubnak és elnök úrnak sok sikert kívánni ahhoz a célhoz, amit kitűztek maguk elé, és a DVTK még tovább tudjon fejlődni.


- Nagyon köszönjük a támogatást és az együttműködést,  örülök, hogy újra egy olyan világmárka választotta marketing-kommunikációs partnerének a DVTK-t, mint a Volkswagen Csoport - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK elnöke. - Ez a mostani együttműködés számomra különösen kedves, leginkább azért, mert a Miskolc Autóval és a Volkswagennel nagyon régóta dolgozunk együtt, az egyik első szponzorunk volt, akik fantáziát láttak a DVTK-ban. Ennek az együttműködésnek a kialakításában Sándor Attilának, a Miskolc Autó tulajdonosának is komoly szerepe volt. Jó érzés volt figyelni, hogy szinte egymás szeme láttára, egymás mellett nőttünk egyre nagyobbra. A DVTK egy regionális multisportklubbá vált, ahol több mint 3000 sportoló sportol és többszáz munkavállaló dolgozik, a Miskolc Autó pedig mára nem csak a régió, hanem az ország egyik legkomolyabb eredményekkel rendelkező autós vállalkozása lett, ehhez ezúton is gratulálok! Jó volt látni, hogy egymást támogatva tudtuk elérni ezeket az eredményeket. Fontosnak tartom, hogy a hasonló regionális, illetve miskolci cégek támogassák azokat a célokat, amelyek az egész régió fejlődését szolgálják. Ez a támogatás nem csak a labdarúgó csapat támogatását jelenti, hanem az egész DVTK-család támogatását, így az egyéni sportolóink és a többi látványsportágunk fejlődését is szolgálja. Azon leszünk a kollégáimmal együtt, hogy a Miskolc Autó és a Porsche Hungária lehető legjobban érezze magát ebben a partneri kapcsolatban.


- Örömünkre szolgál bejelenteni, hogy a mai nap több mint négy hónapos megfeszített munka gyümölcse érik be - folytatta Brózsely Gábor, a Miskolc Autó cégvezetője. - Ez a gyümölcs 46 db autó formájában ölt testet, melyeket a mai nappal átadunk a DVTK képviselőinek. Az autók között vegyesen megtalálható Volkswagen, Audi, SEAT és Skoda modellek is és nem kizárólag a labdarúgó szakosztály részesül a támogatásból, hanem a korábbi évek mintájára a kosárlabda, röplabda, jégkorong és az egyesületi szakosztályok is részesülnek a támogatásból. Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem munkatársainknak, hogy a napi feszített munkamenet mellett, ilyen rövid idő alatt lehetővé tették, hogy ma átadhassuk ezeket az autókat. A bejelentés azt is jelenti, hogy egy év szünetet követően tovább íródik a DVTK és a Miskolc Autó 2011-ben kezdett története, amely - azt gondolom mondhatom, hogy mindkettőnk számára - kölcsönösen gyümölcsöző volt. Azt is ki szeretném emelni, hogy idén minden eddiginél nagyobb támogatásban részesítjük a DVTK-t, ami alatt mind az autók mennyiségét, mind a támogatás összértékét értem. Mi ezzel szeretnénk kifejezni lojalitásunkat a klub és városi sportélet irányába és bízunk benne, hogy ezzel a támogatással még inkább sikeressé tehetjük az egyébként is patinás klubot. Hajrá Diósgyőr.


- Papp Zoltán, márkaigazgató említette a futball közösségépítő erejét, azt hiszem mi itt tudjuk miről beszél - zárta dr. Világi Péter, a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója. - A futball itt Észak-Magyarországon, Miskolcon, Diósgyőrben szenvedély, hit, remény, vallás, de a futball mellett jelenleg másik 21 sportág is űzhető a DVTK-ban. Örülünk neki, hogy a Miskolc Autó az egész klub támogatója lett. Régóta hangsúlyozzuk, hogy a DVTK csak régiós összefogással lehet igazán sikeres, a Miskolc Autó az elsők között volt, akik mellénk álltak 10 évvel ezelőtt, és most is itt vannak, köszönjük a kitartást! Az elmúlt években hatalmas fejlődésen ment keresztül a klub, örülök, hogy a DVTK marketing-kommunikációs ereje vonzó a Volkswagen és a Miskolc Autó számára is. A ma átadott autók a város, a régió mindennapi életének részei lesznek az utakon. Remélem, amikor az itt élők, itt dolgozók meglátják a DVTK címert az autókon, akkor büszkék lesznek, ez ugyanis a DVTK család sikere, annak a családnak, amelynek legfontosabb tagjai a szurkolók és a sportolóink, mind a 3000-en, de a klub fontos tagja a klub sokszáz munkavállalója és azok a szülök is, akik ránk bízzák a gyerekeiket, hogy nálunk sportoljanak!