Jurek Gábor az első találkozón kezdőként szerepelt a korosztályos nemzeti csapatban, majd a 68. percben Rácz Balázs váltotta a diósgyőri támadót. A csütörtöki második mérkőzésen pedig az utolsó néhány percre csereként állt be a DVTK futballistája. A két csapat egyébként mindkétszer döntetlent játszott egymással, előbb 1-1-re, majd 2-2-re végződött a felkészülési találkozó.
- Természetesen szerettem volna részese lenni a Nyíregyháza elleni hazai rangadónak, de hatalmas megtiszteltetés ért, hiszen meghívást kaptam az U18-as válogatott összetartására – fogalmazott a két összecsapás után Jurek Gábor. – Nagyon jól éreztem magam, sok nagyszerű sportembert ismerhettem meg, és boldog vagyok, hogy mindkét mérkőzésen szerepet kaptam. A keddi találkozón sajnos a kapufa ismét kifogott rajtam, csakúgy, mint a bajnokságban Siófokon. Elfutottam a bal oldalon, megvertem a védőmet és tíz méterről a rövid felsőt vettem célba. Keményen meglőttem a labdát, ami végül a keresztlécen kötött ki. Nem volt szerencsém, de keményen dolgozok tovább, mert biztos, hogy előbb-utóbb ezekből a helyzetekből sikerül betalálnom. Egyértelmű célom, hogy nemzetközi szinten is egyre többet fejlődjek, és ismét meghívjanak a válogatottba. 

U18-as felkészülési mérkőzés

Magyarország-Észak-Macedónia 1-1 (0-1)

Magyarország: Mergl Sz. – Deákovits R., Horváth Á., Lénárt G., Fábián B. – Jurek G., Sipos Sz., Tuboly M., Földi D. – Kállai Z., Krajcsovics Ábel. Szövetségi edző: Oross Márton.
Csere: Mergl Sz. helyett Simon B. a 46., Földi D. helyett Dénes V. a 60., Kállai Z. helyett Dénes A. a 60., Jurek G. helyett Rácz B. a 68., Tuboly M. helyett Kiss N. a 68., Krajcsovics Á. helyett Keresztes N. a 68., Sipos Sz. helyett Bakti B. a 83. percben. 
Gólszerző: Rácz B. (1-1) a 90+6. percben. 

Magyarország-Észak-Macedónia 2-2 (1-2)

Magyarország: Dala M. – Kaján N., Kiss N., Nagy Z., Korógyi Sz. – Dénes A., Nagy-Kolozsvári D., Keresztes N., Dénes V. – Rácz B., Bakti B. Szövetségi edző: Oross Márton.
Csere: Dénes V. helyett Csóka D. a 46., Kiss N. helyett Lénárt G. a 46., Dénes A. helyett Krajcsovics Á. az 58., Nagy-Kolozsvári D. helyett Tuboly M. az 58., Keresztes N. helyett Sipos Sz. az 58., Kórógyi Sz. helyett Fábián B. a 75., Bakti B. helyett Jurek B. a 86. percben. 
Gólszerző: Nagy-Kolozsvári D. (1-0, 11-esből) a 7., Fábián B. (2-2) a 80. percben.