MOL Magyar Kupa 3. forduló

Diósgyőri VTK - Szentlőrinc SE 2-1 (2-1)

Miskolc, DVTK Stadion, 1197 néző. Játékvezető: Oláh Gábor (Horváth Róbert, Kövér Tamás).
DVTK: Borsos V. - Eperjesi, Szatmári Cs., Szűcs K., Bárdos - Németh Márió, Oláh B., Bertus - Makrai, Horváth Z., Zsolnai. Vezetőedző: Kondás Elemér.
Szentlőrinc: Hajagos - Farkas M., Hesz, Nagy Zs., Kiss-Szemán - Török L. - Kovács M., Petró, Cenaj, Sinanovic - Bányai. Vezetőedző: Mairán Sľúka.

Csere: Petró helyett Törőcsik P. a 46., Horváth Z. helyett Hornyák a 63., Zsolnai helyett Kocsis D. a 64., Kovács M. helyett Hajnal és Sinanovic helyett Onuigbo a 64., Németh Márió helyett Szeles a 74., Török L. helyett Biben, Cenaj helyett Ujvárosi a 86., Bárdos helyett Bokros Sz. és Bertus helyett Hegedűs J. a 90. percben.
Sárga lap: Sinanovic az 56., Szatmári Cs. a 62., Török L. a 82. percben.
Gólszerző: Zsolnai (1-0) a 2., Bányai (1-1) a 29., Makrai (2-1) a 41. percben.

A DVTK jutott a MOL Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé. A 4. forduló hivatalos játéknapja 2021. október 27., szerda.


Kulcspillanatok

2. perc: A 16-os jobb oldali sarkától Zsolnai Richárd tolta befelé a labdát, majd még mindig jobbról ballal a hosszú alsó sarokba lőtt, 1-0 

29. perc: Farkas ollózó mozdulattal adta jobbról középre a labdát, a hosszú oldali kapufától középre fejelte egy vendég, ahol Bányai Péter közelről az üres kapuba bólintott, 1-1

41. perc: Bárdos balról a 16-oson belül érkező Makrai Gábornak passzolt, aki balról a kapu hosszú oldalába tekert, 2-1

Edzői értékelések

Kondás Elemér: - A kupamérkőzéseknek egyetlen egy egy célja van, hogy a csapat továbbjusson, ezért ezek a legveszélyesebb mérkőzések. Kötelező győzelmet várt tőlünk mindenki, jól is kezdtünk, rúgtunk még egy gól, amit nem adtak meg. Utána pedig bambáskodtunk, megállt az egész védelem, és abból kaptunk gólt.
Még az első félidőben a magunk javára tudtuk fordítani a találkozót, és a folytatásban megvoltak a helyzeteink ahhoz is, hogy lezárjuk a mérkőzést. Ekkor az ellenfelünk mindent egy lapra feltéve ívelgette előre a labdát, amiben benne volt a veszély, hogy lecsúszik, becsúszik. A ziccereknél hatékonyabbnak kell lenni, és akkor simább lett volna, így pedig egy igazi kupameccset láttunk.

Mairán Sľúka: -  Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a DVTK-nak a továbbjutáshoz!
Nem maradt sok időnk a felkészülésre, két nap alatt térképeztük fel a DVTK játékát. Ezzel együtt pár apró hibán kívül megvalósítottuk, amire készültünk.
Nálunk ma sok olyan játékos került a kezdőbe, aki eddig kevesebb lehetőséget kapott. Nekik azt mondtam a mérkőzés után az öltözőben, hogy kiválóan teljesítettek. Tudtuk, hogy egy ilyen erős csapat, mint a DVTK minden hibát megbüntet. Így is történt, korán gólt kaptunk, de ebből is felálltunk. Fokozatosan felvettük az iramot, megérdemelten egyenlítettünk. Ám az újabb gól is rosszkor jött, közvetlenül a szünet előtt.
A második félidőben fegyelmezetten játszottunk, jól védekeztünk, igaz a DVTK-nak is volt pár helyzete. Próbáltunk rendezettek maradni, és kontrákat vezetni. Néhányszor meg is indultunk, de sajnos nem tudtuk őket befejezni.
Összességében a csapatom karaktert mutatott, és jó mérkőzést játszott a nagyon erős DVTK ellen.