Nyolc bajnoki mérkőzés után következik az első kupameccs. Kezdésként azt vetettük fel, hogy sokan vélekednek úgy, hogy a kupa egy másfajta sorozat, még a hangulata is más.

- Van benne igazság, de a bajnoki és a kupaprogramot egy egységként kell kezelni, hiszen ugyanaz a DVTK játszik mindkét sorozatban - reagált Kondás Elemér, a DVTK vezetőedzője.

Akkor először elevenítsük fel a Nyíregyháza elleni sikert egy gondolat erejéig! - csaptuk le a labdát.

- Fontos és nagy győzelmet arattunk a Nyíregyháza ellen - értékelt a vezetőedző. - Minden győzelem fontos, de ezúttal egy eddig jól szereplő csapatot vertünk meg, ami nem csak azt jelenti, hogy három pontot szereztünk, hanem azt is, hogy ugyanennyit elvettünk ellenfelünktől. Ráadásul nagyon szép gólokat szereztünk, és végig kézben tartottuk a mérkőzést.

Rangadó, ráadásul egy helyi rangadó után mindig nehezebb felpörögni a következő megmérettetésre. A Nyíregyháza után a Szentlőrinc következik az MK-ban.

- Minden mérkőzésre megfelelően fel kell készülni legyen az bajnoki vagy kupameccs, és játsszunk egy alacsonyabb osztályú csapat vagy egy élvonalbeli ellen - osztotta meg Kondás Elemér. - A Magyar Kupában bármi előfordulhat, ezúttal is egy mérkőzésen dől el a továbbjutás. Egy másodosztályú ellenféllel kezdünk, a Szentlőrinc masszív csapat, még veretlenek a Merkantil Bank Ligában, annak viszont örülök, hogy nem mi utazunk, hanem ők érkeznek Diósgyőrbe.

És mi a cél?

- Én minden sorozatban úgy küldöm pályára a csapatom, hogy a lehető legjobb eredményt érjük el, ezért szombaton is cél a továbbjutás - szögezte le a sportszakember. - Másrészről a DVTK szép hagyományokkal rendelkezik, kétszer is elhódította a Magyar Népköztársasági Kupát, ezért a klubnak is fontos a kupaszereplés.

A DVTK-ban senkinek nincs állandó helye, vasárnaphoz képest szerdán öt helyen változott a kezdőcsapat, és szombaton a Nyíregyháza ellen lábujj sérülést szenvedő Dejan Karan nem áll a vezetőedző rendelkezésére. A Magyar Kupában az edzők többsége egyébként is rotál.

- A győri mérkőzés előtt elmondtam a játékosoknak, hogy mindenki úgy készüljön, hogy hét napon belül három mérkőzést játszunk, ezért nagy valószínűséggel mindenki játéklehetőséget fog kapni - árulta el a DVTK vezetőedzője. - Ugyanakkor arra is felhívtam a figyelmet, hogy persze fontos az edzésen elvégzett munka, de mindenkinek akkor kell bizonyítania, amikor pályára lép. Bő a keretünk, a Szentlőrinc ellen több olyan labdarúgó is lehetőséget kap, aki a bajnokságban kevesebb percet töltött a pályán, számukra itt a lehetőség, hogy megragadjanak a kezdőcsapatban. Hosszú az idény, mindenkire szükségünk van, fontos, hogy mindenki játékban legyen, mert így formahanyatlás, sérülés, eltiltás esetén sokkal könnyebb átvenni a posztrivális helyét. Ne feledjük, a kupameccs után egy hetet készülhetünk a Békéscsaba ellen, ám azt követő nyolc napon belül ismét három bajnoki vár ránk.

A Merkantil Bank Ligával ellentétben a MOL Magyar Kupa versenykiírása szerint nem kötelező egy U20-as játékost pályára küldeni.

- A bajnokságban mindig figyelünk arra, hogy legalább egy U20-as játékos a pályán legyen, hiszen kötelező. A kupában viszont kortól függetlenül a lehető legjobb állapotban lévő játékosok kezdenek, ám annak ellenére, hogy a ebben a sorozatban nincs fiatalszabály, minden bizonnyal lehetőséget kapnak ők is - árulta el Kondás Elemér. - Már aki rendelkezésre áll, mert Orosz Donát továbbra is sérült, míg Jurek Gábor a korosztályos válogatottal készül ezen a héten. 

MOL Magyar Kupa 3. forduló

2021. szeptember 18., szombat
18:00 Diósgyőri VTK - Szentlőrinc SE

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, döntetlen esetén 2x15 perc hosszabbítás, majd 11-es rúgások következnek.Az ellenfelet bemutató korábbi cikkünk ide kattintva olvasható. 

A találkozótól élőképes közvetítést adunk Marosréti Ervin kommentálásával.

Magyar Kupa történelem