- Sikeres időszak áll a sportegyesületek mögött - összegzett Deutsch Tamás a SOSZ elnöke. A sportvezető többek között méltatta a magyarok szereplését a tokiói olimpián és a paralimpián. Deutsch Tamás szerint a koronavírus-járvány ideje alatt is jelesre vizsgázott a magyar sport, és ezt a nemzetközi eredmények is bizonyítják.

A beszámolók és programok elfogadása után kitüntetések, elismerések átadására került sor.  A SOSZ legmagasabb kitüntetését, a Brüll Alfréd Életmű Díjat, a magyar sportért végzett kiemelkedő és példaértékű munkásságáért Schmitt Pál vehette át.

Kiemelkedő sportszervezeti vezető díjat kapott Ivkovicsné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője, Mátyás Gábor, a Dunaújvárosi KSE elnöke és Sántha Gergely, a DVTK elnöke.

Sántha Gergely szerint az észak-magyarországi régióban élők számára nagyon fontos a sport.

- Ez a díj nem személyes siker, hanem természetesen az egész DVTK-családot megilleti. Sokat küzdöttünk és dolgoztunk azért, hogy 24 sportágban 3600 sportoló viselje a DVTK címeres mezét, de köszönet illeti a salgótarjáni, egri, kassai kollégáimat is az észak-magyarországi régió sportjának fejlesztéséért - mondta Sántha Gergely.

Az olimpiai pontverseny dobogósai a Budapesti Honvéd, az FTC és az UTE lettek, míg a paralimpiai pontverseny élmezőnyét a Vasas SC, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. és a Törekvés SE alkotja.