Gazda: Bokros Szilárd

Név: Junior
Fajtája: francia bulldog
Neme: kan
Kora: 3 és fél év

- Junior a barátnőmmel közös kutyus, de inkább olyan, mint én, imádja a labdát és persze nagyon szereti a sípolós já tékokat is, ilyen téren teljesen függő - nyilatkozta Bokros Szilárd. - A francia bulldog nem feltétlenül aktív kutya, ő
viszont nagyon szeret mozogni, ha a labda előkerül, akkor lelőni sem lehet. Nekem korábban sosem volt kutyám, ő az első, a páromnak azonban már volt tapasztalata, hiszen az ő családjában van még két kutya.

 

Gazda: Hegedűs János

Név: Mbappé
Fajtája: Boston terrier
Neme: kan
Kora: 3 és fél év

- A fajtaválasztásnál francia bulldogban is gondolkodtunk, viszont a Boston terrierek sportosabb testalkatúak, ezért rá esett a választásunk - mondta Hegedűs János. - Mbappé teljesen úgy éli a hétköznapjait, mint mi. Ha mi pihenünk,
akkor ő is nyugodtan alszik, ha viszont sétálni indulunk, akkor ő is aktív lesz, talán kicsit hiperaktív is. Korábban is voltak kutyáink a szüleimnél, de őket semmiképpen nem szerettem volna elszakítani, annyira kötődtek egymáshoz.
Egy havanese és egy rottweiler fajtájú kutya. Utóbbival szinte együtt nőttem fel, Nike névre hallgatott, de sajnos már nincs közöttünk. Előbbit Honey-nak hívják, és édesapámnál lakik.

 

Gazda: Molnár Gábor

Név: Nina
Fajtája: csau-csau
Neme: szuka
Kora: 1 és fél év

- Kölyökkutyaként egy éve került hozzánk Nina, akit az első perctől kezdve nagyon szeretek - sorolta Molnár Gábor. - Olyan, mint egy kisgyerek, hiszen sokat alszik, ugyanakkor, ha elemében van, akkor nagyon játékos tud lenni. Megszínesíti a napjainkat, hiszen minden egyes alkalommal, amikor hazaérek, valamilyen meglepetés fogad. Hogy most épp a cipőmet, vagy a párom papucsát rágta szét, esetleg valamelyik melegítőm van méretre szabva. A kutyasétáltatás során nem mindig egyértelműek a szerepek, hol én sétáltatom őt, hol ő engem. Ettől függetlenül minden percet imádok vele tölteni, nem cserélném el egyetlen másik kutyára sem.

 

Gazda: Németh Márió

Név: Csini
Fajtája: yorkshire terrier
Neme: szuka
Kora: 5 év

- A családban volt kutyánk régebben, nekem viszont Csini az első saját kutyám, a menyasszonyommal közösen vettük, amikor összeköltöztünk - zárta Németh Márió. - Nyugodt, nagyon emberbarát kutya, más kutyákkal nem is nagyon jön ki, érdekes, hogy a fehér színű kutyák tetszenek neki, a többitől rosszul van. Nem kimondottan aktív kutya, nagyon sokat szeret aludni és enni. Pont az ellentétem.

 

Gazda: Polgár Kristóf

Név: Ellie
Fajtája: border collie
Neme: szuka
Kora: 2 és fél év

- Először golden retrievert szerettünk volna, de elkezdtük nézegetni a kenneleket és valahogy rátaláltunk erre a fajtára - mesélte Polgár Kristóf. - Érdekesség, hogy komáromi születésű vagyok, és pont találtunk egy komáromi tenyésztőt. Ellie volt az egyedüli kislány kutya a tenyésztőnél, egyből megtetszett, és már mentünk is érte, másnap el is hoztuk. Nagyon okos kutya, rendszeresen járunk vele a kistokaji iskolába, sőt a barátnőmmel versenyeznek is, obedience (engedelmességi) és dog dancing versenyeken szoktak elindulni. Előtte nem volt még kutyám, ő az első.

 

Gyűjtés az állatmenhelyeknek

Ismét gyűjtést szervez a DVTK a helyi állatmenhelyek számára

A DVTK és a klub szurkolói az elmúlt években számtalan alkalommal hívták fel a figyelmet a felelős állattartásra és segítettek már a helyi állatmenhelyeknek. Október 4-e az Állatok Világnapja, ez alkalomból - a tavalyi évhez hasonlóan - ismét gyűjtést szervez a DVTK-család.

A gyűjtés helyszíne idén is a DVTK Shop.

Egy évvel ez előtt 597 kilogramm száraztáp és 442 doboz kutyák és macskák számára készült - kiváló minőségű - konzerv gyűlt össze. Idén szeretnénk ezt is túlszárnyalni. Mivel a menhelyeken sok kölyökkutya és kiscica is van, valamint sok sérült és beteg állatot gondoznak, ezért arra kérjük szurkolóinkat, ha tehetik, akkor szenzitív és kölykök számára megfelelő tápot és konzerveket is hozzanak, hiszen a menhelyek munkatársainak elmondása alapján ezekből mindig hiány van náluk.

A DVTK és a Diósgyőri Szurkolói Koordinációs Iroda által közösen összegyűjtött adományokat a Diósgyőri Szurkolók az Állatokért Alapítvány, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány, a Miskolci Állategészségügyi Telep, és a Lyukó Tappancsai Állatvédő Egyesület gazdátlan kutyái és cicái között egyenlő arányban osztjuk majd el. A kiszállításról a DVTK gondoskodik.

A gyűjtés 2021. október elsején, 18 órakor zárul.