Az MTK Esport Aréna adott otthont annak a hagyományosnak számító FIFA versenynek, amit minden évben, az új játék megjelenésekor rendeznek meg a szervezők.

Idén egy nagyon erős mezőnyt céloztak meg azzal, hogy csak meghívott játékosok vehettek részt a versenyen. Profi esport csapatok képviseltették magukat, melyek között több nagy futballklub is indult, mint a Puskás Akadémia, Szombathely, MTK és természetesen a DVTK.
A szervezők a hagyományos labdarúgásban is használt rendezési módszert alkalmazták, először csoportkörös, majd a legjobb 16 játékostól egyenes kieséses rendszerben. A versenyzők 8 csoportra lettek bontva, minden csoportból a két legjobb jutott tovább, a BO2 formátumban zajló kieséses szakaszba.

A DVTK két sportolója Matusek Mark és Kleine Péter bejutott a legjobb 16 játékos közé.
Kleine Péternek sikerült a legjobb nyolc közé is verekednie magát, ekkor már látszott, ahogy nehezedik a nyomás, Péter annál jobban és magabiztosan teljesít.

Az elődöntőben már nagyon jó formát mutatott játékosunk (ekkorra már 8 óra folyamatos versenyzésen volt túl). Pavlovics Márkkal az eSport Szombathely sportolójával játszott. Az első mérkőzést 2 gólos vezetéssel kezdtük, amire Márknak még sikerült felzárkóznia, de a második mérkőzést már végig Péter irányította a 4-0 végeredmény beállítva.


A döntőt Horváth Gáborral Future Gaming versenyzőjével játszottuk. Az első mérkőzés Péter góljaival kezdődött, ami elég erős nyomást helyezett az ellenfél játékosára. Péter sokáig tartotta játékelőnyét, de a második félidőben megérkezett az ellenfél szépítő találata is.
A második mérkőzés gólgyártását Horváth Gábor kezdte. Nem kellett sokáig várakozni az egyenlítésre. Bár az ellenfelünk újból megszerezte a vezetést, mégis kiegyensúlyozott játékú első félidőt láthattunk.

A második félidő 53. percében Péter kiegyenlített, így összesítésben újból mi vezettünk. Az újabb ellenfél találat következett, így összesítésben megint kiegyenlítetté vált az állás. Ezt követően folyamatos támadás alatt tartotta Péter a másik oldal kapuját, bár fölényben játszottunk, de nem sikerült betalálni a kapuba.

Az első (2-1) és második (2-3) mérkőzések eredménye miatt döntetlen lett az összesítés, kezdetét vette a harmadik mérkőzés, az aranygólért. Ez egy elég komoly összpontosítást igénylő feladat, Péter a tornán folyamán már többször megmutatta, hogy ezt a helyzetet is jól meg tudja oldani. Ilyenkor már óriási lehet a mentális nyomás a versenyzőkön, a játéktudásban - ilyen szinten - csak nagyon kevés különbségek vannak, a mérkőzések inkább fejben dőlnek el.

A harmadik mérkőzést ellenfelünk kezdte, a támadás alól nem sikerül Péternek felszabadítani, két lövést is a kapusnak kell hárítani, azután egy kisszöglet blokkolását szabálytalannak ítéli a bíró, tizenegyes! A feszültség a tetőfokára hág, az ellenfél elött ott a lehetőség, de kihagyja, azaz Péter véd. Támadást indít, feljuttatja a labdát a kapu elé, lő és meg van a BAJNOK!

Hihetetlen küzdelemben, majdnem 9 órás folyamatos játékidővel és kiváló teljesítménnyel Kleine Péter megnyeri a K&H E-KUPA FIFA 22 kupát!

Péterre a toborzó versenyünken, 2017-ben találkoztunk először. Akkor nem került be a legjobbak közé, viszont nem adta fel és megkereste az e-sport szakosztályunkat. Pár hónappal az indulást követően bekapcsolódott az edzéseinkbe, a legfiatalabbként. Tehetségével hamar kivívta a társai elismerését és tiszteletét. Fiatal kora ellenére egyre nagyobb szerepet vállalt a versenyeken, ahol szinte a kezdetektől jól szerepelt. A K&H FIFA E-Kupákon korábban is eredményes volt. Két évvel ezelőtt bronzérmes lett, a tavalyi évben negyedik helyezést ért el. Az idei évben is nagyon szép helyezései voltak, amit a mostani szereplés méltán koronázott meg. A szakmai munkában csapattársa Matusek Mark is kivette a szerepét, hiszen az első negyedévben, mint játékosedző lehetett a segítségére. A szezon még csak most kezdődött el, rengeteg munka áll az e-sport szakosztály elött, Péterre nagyon büszkék vagyunk és mindenben támogatjuk a felkészülését – nyilatkozta Telegdy Zoltán

Köszönjük a versenyszervezést, a díjazást (380.000 Ft értékben) és a remek helyszínt az MTK Budapest eSport Szakosztályának!

Az elődöntő és a döntő mérkőzések megnézhetők a Esport3TV felvételéről: https://www.twitch.tv/videos/1171747533?fbclid=IwAR3eRzejExEHF2ENij36zr3udok-ra0JONzMlQ4YfaURUfKem64YKd7Xbfs&t=07h14m24s